Pieter van Vollenhoven opent Dokje tijdens Sail Vlissingen!

pieter van vollenhove blog
VLISSINGEN – Mr. Pieter van Vollenhoven komt op zaterdag 24 augustus tijden Sail de Ruyter naar Vlissingen. Hij bezoekt Sail de Ruyter. Om 16.30 uur opent hij in het Scheldekwartier het gerestaureerde Dokje van Perry.

Vlissingen, stad aan zee, was en ís een maritieme stad. Het Dokje van Perry staat hier voor velen symbool voor. Het oudste dokje van Nederland werd in 1704 gebouwd voor het onderhoud van oorlogs- en linieschepen van de marine en werd in 1974 gedempt voor de bouw van een bedrijfshal van de Scheldewerf.

Het gerestaureerde Dokje kan nu in 2013– mede dankzij een Europese Interreg subsidie in het kader van het project Revitalisering Oude Industriehavens- weer in gebruik genomen worden. Het vormt het hart van nieuwbouwplan Bestevaêr in het Scheldekwartier.

Tres Hombres

Voor het eerst sinds lange tijd zal er weer een schip in het Dokje liggen: de Tres Hombres. Na de Tweede Wereldoorlog werd dit schip gebruikt als vissersschip en veerboot. Het vaartuig is nu volledig gerestaureerd door de Stichting Atlantis en volledig duurzaam gebouwd. De Tres Hombres maakt onderdeel uit van een pilot project om de levensvatbaarheid van nieuwe zeilende handelsvaart aan te tonen.

Pieter van Vollenhoven

Als oud-voorzitter van het bestuur van de Stichting Nationaal Restauratiefonds zet Van Vollenhoven zich in, voor het behoud van cultuurhistorisch waardevolle objecten in Nederland.
De gemeente Vlissingen is dan ook zeer verheugd dat professor mr. Pieter van Vollenhoven het Dokje van Perry, maritiem erfgoed van Vlissingen, tijdens Sail opent.

Lees ook:Van Vollenhoven opent Dokje van Perry Vlissingen!
Lees ook:Pieter van Vollenhoven vandaag te gast bij Sail de Ruyter!
Lees ook:Bezoek ook het Dokje van Perry!
Lees ook:Pieter van Vollenhoven prijst Sail de Ruyter en Dokje van Perry!
Lees ook:Vlissings Scheldekwartier in teken van Sail de Ruyter!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>