Vlissingse burgemeester René Roep opgestapt!

rené roep
VLISSINGEN – De Vlissingse burgemeester René Roep heeft donderdagnamiddag zijn functie neergelegd. Dat heeft hij in een korte verklaring in het stadhuis gemeld. Hij ligt onder vuur vanwege zijn declaratiegedrag.

Roep: “De afgelopen weken zijn voor mij, mijn vrouw en kinderen, familie en vrienden zeer zwaar geweest en hebben mij en mijn familie en vrienden zeer diep geraakt.

Ik moet eerlijk zeggen: DIT had ik niet voor mogelijk gehouden.

De raad hoort de kaders te stellen van het beleid en het beleid te controleren, maar indien er personen in het geding zijn, had dit m.i. ook op een andere manier gekund,
waarbij de schade voor de gemeente en de stad wellicht beperkt had kunnen blijven.

Uit het rapport over de bonnetjes is niet gebleken dat ik onrechtmatig heb gehandeld, zie het raadsvoorstel en het besluit. Wel dat ik niet altijd even handig heb gehandeld!
Het is in ieder geval onvoldoende om mij weg te sturen.

Door alle commotie om mijn persoon dreigt de stad/gemeente onbestuurbaar te worden. Raad en college moeten aan de slag om de problemen van deze stad/gemeente aan te pakken.

Vanwege de bestuurbaarheid van de stad/gemeente, niet vanwege de bonnetjes, of verbindend leiderschap, zoals door sommigen is beweerd – overigens had ik dit graag op een andere manier en eerder vernomen –, dus zoals gezegd vanwege de bestuurbaarheid van de stad/gemeente heb ik besloten mijn ambt, burgemeester van Vlissingen, neer te leggen!

Ik bedank alle bestuurders en medewerkers voor de samenwerking en wens iedereen en Vlissingen alle goeds toe!”

Lees ook:Nieuwe Vlissingse burgervader René Roep aan het werk
Lees ook:Aardige binnenkomer Vlissingse burgemeester René Roep
Lees ook:CdK Han Polman over vertrek Vlissingse burgemeester Roep!
Lees ook:Nieuwe Vlissingse burgemeester René Roep geïntimideerd
Lees ook:Man die Vlissingse burgemeester Roep lastert gearresteerd!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>