Jeugdagenda Vlissingen!

vlissingen logo blog
VLISSINGEN – De Vlissingse gemeenteraad stelde eind van het vorige jaar de Jeugdagenda 2013-2016 vast. In de agenda staan de belangrijkste doelen van het lokale jeugdbeleid.

De agenda komt in een periode met grote veranderingen en bezuinigingen voor de boeg. Vanaf 2015 krijgt de gemeente nieuwe taken toebedeeld en moet zij gelijktijdig fors bezuinigen. Het is de opmaat naar de veelbesproken ‘participatiemaatschappij’. Vlissingen bereidt zich hierop voor, samen met de gemeenten Middelburg en Veere.

Vlissingse jeugddoelen
Vlissingen wil nadrukkelijk haar jeugddoelen blijven realiseren. Zoals sport en cultuur voor arme kinderen, voldoende speelmogelijkheden in wijken, weerbaarheid van kinderen, opvoedondersteuning en minder kindermishandeling. Maar de overheid is hiervoor niet alleen verantwoordelijk, volgens de gemeente. Daarom zal Vlissingen ook andere betrokken partijen aanspreken en met hen afspraken maken.

Debat in 2014
De jeugdagenda kwam tot stand in gesprek met vertegenwoordigers van de betrokken instanties. In 2014 worden ook de jongeren zelf betrokken via een debat. Eind 2016 zal de gemeente de resultaten van de Jeugdagenda 2013 -2016 evalueren

Lees ook:Vlissingen: Dag van de Democratie!
Lees ook:Week tegen kindermishandeling!
Lees ook:Sportbezuinigingen!
Lees ook:Vlissingen vernieuwt jongerenbeleid!
Lees ook:Dag van de democratie!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>