Registratie Niet Ingezetenen!

terneuzen logo 2 blog
TERNEUZEN – Mensen die korter dan vier maanden in Nederland verblijven (niet ingezetenen) en hiervoor een burgerservicenummer (BSN) nodig hebben, kunnen zich sinds 6 januari van dit jaar ook bij de gemeente Terneuzen laten registreren. Dit kan op afspraak aan de publieksbalie in Terneuzen, Stadhuisplein 1. Terneuzen is één van de 18 gemeenten in Nederland waar dit kan. Aan de inschrijving zijn geen kosten verbonden.

Op 6 januari trad de Wet Basisregistratie Personen (Wet BRP) in werking. Vanaf die datum kunnen niet ingezetenen (personen die niet langer dan vier maanden in Nederland verblijven) zich inschrijven in Nederland. Inschrijving is belangrijk als de niet-ingezetene een relatie heeft met één of meer Nederlandse overheidsinstellingen (bijvoorbeeld de Belastingdienst) en zich niet kan inschrijven in de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA). Personen die langer dan vier maanden in Nederland willen verblijven, moeten zich inschrijven in de GBA in de gemeente waar ze wonen. Meer informatie over het registeren als niet-ingezetene is te vinden op www.terneuzen.nl.

Lees ook:Grenzeloze Kanaaltocht!
Lees ook:Sporten in Vlissingen en Middelburg!
Lees ook:Voortvluchtige criminelen!
Lees ook:AOW leeftijd versneld omhoog!
Lees ook:Naschools aanbod!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>