Asbest Vlissingen!

asbest blog
VLISSINGEN – Een nader bodemonderzoek op asbest is afgelopen week uitgevoerd op het Vlissingse terrein Weyevliet. De resultaten van dit onderzoek zijn bekend. De gewogen asbestgehalten liggen onder de norm van 100 mg/kg droge stof. Dat betekent dat er geen direct gevaar is voor de volksgezondheid. “Voor de gemeente houdt dit in dat we geen saneringsplicht hebben”, aldus een woordvoerder van Vlissingen.

“Wel zal het college van B&W samen met de BMX-club een besluit nemen over de eventuele noodzakelijke en wenselijke vervolgmaatregelen. Tot die tijd blijft het terrein nog afgesloten met hekken.

Deze week wordt het terrein bij Weyevliet nader onderzocht, nadat in de eerste week van januari asbesthoudend materiaal is aangetroffen.

Donderdag 2 januari heeft een bewoner melding gemaakt, de gemeente is vervolgens het terrein gaan onderzoeken. Op het terrein is asbestverdacht materiaal aangetroffen. Dit is meegenomen voor analyse. Hieruit is gebleken dat het om asbesthoudend materiaal gaat, namelijk hechtgebonden asbest (chrysotiel), de zogenaamde witte asbest. Gelet op het type asbest en de weersomstandigheden is er geen direct gevaar voor de gezondheid. Het terrein wordt deze week, tijdens het onderzoek, afgezet met hekken en asbestlint.

Onderzoeksresultaten
De resultaten van het onderzoek verwachten we begin volgende week. Tot die tijd blijft het terrein afgesloten. De werkzaamheden op het onverdachte deel van terrein gaan door.”

Lees ook:Asbest Vlissingen!
Lees ook:Asbest Middelburgs park!
Lees ook:Witte asbest op Vlissings bunkerterrein!
Lees ook:Asbest in stadhuis Terneuzen!
Lees ook:“Asbest speelterrein ongevaarlijk!”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>