Crowdfunding voor Zeeuwse maatschappelijke organisaties!

eurobiljetten
MIDDELBURG – Veel maatschappelijke organisaties hebben regelmatig geld nodig voor relatief kleine zaken. Fondsenwerving blijkt in veel gevallen echter moeizaam of te kostbaar. Het Oranje Fonds start dit voorjaar daarom een nieuwe campagne: NLgeeft. Samen motiveren het Fonds en organisaties zo iedereen om sociale initiatieven in de eigen omgeving te steunen. Met de opbrengst kunnen meer mensen meedoen in de samenleving en komen mensen samen. Op het nieuwe unieke platform voor crowdfunding van het Oranje Fonds, www.NLgeeft.nl, kunnen organisaties vanaf 17 februari deelnemen.

Het online platform www.NLgeeft.nl van het Oranje Fonds biedt organisaties nu de kans om hun dromen te realiseren. Organisaties kunnen hier hun concrete doel omschrijven, zoals bijvoorbeeld nieuwe sport- en spelmaterialen, betere verlichting, de cursus BHV voor drie vrijwilligers of een A.E.D. In de periode tussen NLdoet en Koningsdag voeren het Oranje Fonds en de organisaties campagne om zo veel mogelijk geld op te halen. De helft van de geworven opbrengst gaat direct naar de organisatie zelf. De andere helft besteedt het Oranje Fonds aan sociale initiatieven in dezelfde provincie. Het geld wordt zo voor honderd procent besteed aan sociaal initiatief en blijft ook voor honderd procent dichtbij.

Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, legt uit: “Mensen in Nederland willen organisaties in de buurt best wel helpen. Je moet het ze alleen wel vragen en makkelijk maken! Via ons platform op www.NLgeeft.nl en de collecte lopen alle geldstromen via het Oranje Fonds, wat maximale veiligheid én fiscale voordelen oplevert voor donateurs. En door gezamenlijk campagne te voeren kunnen we veel meer mensen motiveren om te geven. We hopen dat zo veel mogelijk organisaties deze kans grijpen om met ons hun dromen te verwezenlijken.”

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 30 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Lees ook:Nog bijna 40 mille voor Zeeuwse zorgorganisaties!
Lees ook:Appeltjes van Oranje!
Lees ook:Eerste Zeeuwse Oranje Fonds Collecte!
Lees ook:Oranje Fonds steunt met 344.870 euro 146 Zeeuwse sociale initiatieven!
Lees ook:Zeeuwse organisaties op jacht naar geld en vrijwilligers!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>