Media aandacht voor schrijver Tjeerd Brakema (33)!

tjeerd brakema blog
VLISSINGEN – Er is nogal wat media aandacht voor de Vlissingse schrijver Tjeer Brakema (33). Zijn debuutroman ‘Onvoldoende saldo’ doet het goed en dt valt ook op bij de journalisten. “Aankomende zondag ben ik te horen in programma nachtwerk van RTV Rijnmond. Deze week was het item al eerder te horen daar”, laat hij weten.

“Ik wilde al op jonge leeftijd een boek schrijven, dat was mijn droom. Een aantal jaren geleden kwam ik in de problemen en had mijn titel al: Onvoldoende saldo”, vertelt de Vlissingse schrijver Tjeerd Brakema (33).

“In Vlissingen ben ik mijn boek gaan uitwerken. Voor een groot deel is het autobiografisch. Het is een roman en de personages zijn fictief”, voegt hij eraan toe.

In het verhaal komen onder andere een gokverslaving en psychische problemen aan bod.

Brakema: “Zo gaat het verhaal over het studentenleven en moet de hoofdpersoon bijna afstuderen. Hij krijgt een baan aangeboden en heeft een leuke vriendin. Maar krijgt ook last van psychische problemen en komt het gokprobleem naar boven.”

Creatief

Er volgt een opname in een Limburgse kliniek, er komen bijzondere vrie
ndschappen en Brakema blijkt kunstzinnig.

“Dat ik creatief was wist ik al, maar tegenwoordig schilder ik ook en schrijf gedichten. Ik zoek steeds een medium om een boodschap over te brengen”

“Het boek gaat niet uitsluitend over gokken, maar vooral over het leven.”

En is er een happy-end? Brakema: “Eigenlijk een open einde. Een ontmoeting met de ex-vriendin.”

Het boek is deels autobiografisch, dus hoe gaat het anno 2014 met Brakema? “Met mij gaat het goed. Ik ben druk bezig met kunst. Ik heb een hele ontwikkeling meegemaakt. En ben in het Zeeuwse actief met het pluggen van het boek.”

‘Onvoldoende saldo’ is onder andere te koop bij Bol.com en de boekhandels AKO, Drukkerij in Middelburg en bij De Koperen Tuin en Paard van Troje in Goes. De eerste druk is 500 exemplaren en de verkoop gaat prima.

“Ik schrijf natuurlijk niet voor niks. En wilde een zo goed mogelijk boek schrijven, dat ook zou worden gekocht. Eerst deed ik dat toch meer voor mezelf, later kwam het besef dat het leuk zou zijn als de mensen er ook om kunnen lachen.”

Komt er een vervolg op het boek? Brakema: “Pin me er niet op vast, maar het kriebelt wel.”

YouTube film

Bijzonder is dat er een film over het boek op YouTube staat. “Volgens mij is dit een van de eerste Zeeuwse boektrailers. Uitgeverij Tobi Vroegh en ik zagen het zitten om zo’n trailer te maken. Dus in de zomer van het afgelopen jaar zijn de opnames geweest bij de Vlissingse Oranjemolen.”

“De muziek van de band Hallo Venray is ervoor gebruikt met toestemming van de muzikanten.” De film is gemaakt in samenwerking met het Vlissingse Mighty Impulse.

“Ik ben zelf te zien en te horen in de film. Het was superleuk om te doen. Zeker omdat het de heetste dag van de zomer was.”
Gaat hij nu vaker acteren? Brakema: “Als ze mij vragen? Waarom niet?”

Nu zijn debuutroman goed verkoopt, is hij ook met andere leuke dingen bezig. Zo komt er een dichtbundel en is Brakema regelmatig aan het schilderen in Het Atelier van de Stichting MGB in de Vlissingse Badhuisstraat.

De roman Onvoldoende Saldo is een publicatie van Uitgeverij Tobi Vroegh. ISBN 978-90-78761-39-6 (Amsterdam 2013).

Lees ook:Tjeerd Brakema (33) over roman ‘Onvoldoende saldo’!
Lees ook:Donateurs met ‘voldoende saldo’ !
Lees ook:Roman Onvoldoende Saldo populair op YouTube!
Lees ook:Tjeerd Brakema: 2e druk Onvoldoende Saldo!
Lees ook:Zomer tip (10): Film by the Sea!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>