Nieuw paspoort!

paspoortgroot2014
TERNEUZEN – Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft woensdag het nieuwe paspoort uitgereikt aan een inwoner van Nederland. Vanaf 9 maart 2014 zijn paspoorten en identiteitskaarten met een geldigheidsduur van tien jaar voor volwassenen ingevoerd. Voorheen waren reisdocumenten vijf jaar geldig.

De nieuwe reisdocumenten zijn voorzien van een aantal echtheidskenmerken. Nieuw is dat de tweede afbeelding van de foto een driedimensionaal effect heeft. De tweede foto is bedoeld om fotovervanging tegen te gaan.

In januari maakte minister Plasterk de nieuwe (maximale) tarieven voor de reisdocumenten bekend. Een paspoort kost nu voor mensen van 18 jaar en ouder 66,96 euro. Dat was voorheen 50,35 euro. Een identiteitskaart kost voor volwassenen 52,95 euro. Deze koste voorheen 41,90 euro. Beide reisdocumenten zijn wel twee keer zo lang geldig. Identiteitskaarten voor jongeren zijn goedkoper geworden: het kost nu 28,36 euro in plaats van 31,85 euro.

Met de invoering van de nieuwe reisdocumenten verdwijnen de vermissingsleges. Sommige gemeenten hieven deze leges wanneer een burger zijn paspoort of identiteitsbewijs was kwijtgeraakt. De aanpassing van de Paspoortwet zorgt ervoor dat een gemeente naast de leges die het op grond van de Paspoortwet mag heffen, geen andere bedragen in rekening mag brengen.

Lees ook:Geldigheidsduur paspoort!
Lees ook:Wijzigingen paspoort!
Lees ook:Langere wacht- en levertijd voor reisdocumenten!
Lees ook:Drukte om paspoort!
Lees ook:Extra drukte aanvragen paspoorten!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>