Beestachtig: Verwaarloosde pony!

verwaarloosde-shetlandpony

BORSELE – Hoe kan je op zo’n beestachtige manier met dieren omgaan? Afgelopen woensdagochtend is een zwaar verwaarloosde pony in een weiland bij een boerderij in de gemeente Borsele aangetroffen. Een dierenarts concludeerde dat het dier niet meer te redden is en heeft het afgemaakt.

De dierenpolitie heeft na een melding het dier gecontroleerd. De oude Shetlandpony stond in een weiland en had ernstig vergroeide hoeven. De voorhoeven waren zelfs tot aan de voorbenen gegroeid. Met als gevolg open wonden. Het arme dier kon nauwelijks lopen en lag lange tijd op dezelfde plek.

De dierenarts kon niets meer voor het arme dier betekenen en in overleg met de eigenaar is besloten de pony af te maken. De eigenaar komt er niet makkelijk van af, want hem wordt zware verwaarlozing verweten. Van de politie kreeg hij een proces-verbaal en moet wellicht voor de rechter verschijnen.

 

Lees ook:Verwaarloosde katten en hond!
Lees ook:Gedumpte boxer!
Lees ook:‘Hoefbevangen’ pony’s aangetroffen!
Lees ook:Man snijdt pony’s hals door in Terneuzen!
Lees ook:Pony dood door aanrijding!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>