Wanted: Politievrijwilligers!

wanted blog

MIDDELBURG - Ben je betrokken bij de veiligheid in je wijk? Dan zijn wij op zoek naar jou. Word politievrijwilliger en ga in je vrije tijd aan de slag bij de politie. Kom naar de voorlichtingsbijeenkomst in Goes op 14 mei a.s. om 19.00 uur.

Om bij te dragen aan een veilige samenleving hoef je geen beroepsagent te zijn. Als politievrijwilliger kun je naast je dagelijks werk andere mensen helpen en problemen voorkomen. Dit kan op straat in uniform of ondersteunend achter de schermen. In de politieregio Zeeland is plaats voor 15 politievrijwilligers.

Uitgebreide opleiding

Politievrijwilliger is niet zomaar vrijwilligerswerk. Je wordt hiervoor ruim een jaar opgeleid aan de Politieacademie. Maar om te beginnen moet je eerst een selectieprocedure doorlopen. Je wordt dan onder meer getest op intelligentie, conditie en taalvaardigheid. Bovendien moet je een psychologisch onderzoek ondergaan. Ben je geschikt bevonden, dan wordt je aangenomen en aangemeld voor de opleiding.

Leren en werken

Tijdens de opleiding volg je één avond per week college op de Politieacademie in Rotterdam. Je leert daar ondermeer over wetgeving, aanhoudingstechnieken, zelfverdediging en EHBO. De theorie wordt afgewisseld met de praktijk, waarin je ‘s avonds of in het weekend de straat opgaat samen met andere vrijwilligers en beroepsagenten. Je surveilleert dan bijvoorbeeld tijdens koopavonden of op evenementen. Of je assisteert bij verkeers- of alcoholcontroles.

Parttime inzetbaar

Gemiddeld ben je met je vrijwilligerswerk zo’n twee tot vier dagen per maand actief. Dat is mede afhankelijk van je eigen wensen en inzetbaarheid. Voor het werk dat je doet ontvang je een kleine vergoeding.

Instroomeisen

Om politievrijwilliger te worden is het noodzakelijk dat je de Nederlandse nationaliteit bezit en de Nederlandse taal goed spreekt. Uiteraard moet je van onbesproken gedrag zijn. Verder is het belangrijk dat je lichamelijk fit bent en een goed zichtvermogen hebt.

Belangstelling gewekt?

Heb je belangstelling om als politievrijwilliger te werken? Meld je dan aan voor de informatieavond opwoensdag 14 mei a.s. in het politiebureau Goes, Valckeslotlaan 6. De bijeenkomst start om 19.00 uur.  Aanmelden via onderstaande link:

https://kombijdepolitie.nl/Agenda/Pages/voorlichting-politievrijwilligers-eenheid-zeeland-west-brabant.aspx

Lees ook:Gezocht: politievrijwilligers!
Lees ook:Politievrijwilligers!
Lees ook:Politie Zeeland ronselt veldwachters via Twitter
Lees ook:Politie voert landelijke training contraterrorisme in!
Lees ook:Aanstellingsstelsel aangepast voor digitaal en financieel specialisten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>