ADRZ kijkt naar andere nieuwbouwlocaties!

adrz

VLISSINGEN - Het college van Burgemeester en wethouders van Vlissingen heeft het ADRZ afgelopen woensdag laten weten dat het niet vóór 1 juni 2014 kan toezeggen dat de elementen uit de intentieverklaring uit februari, die nagenoeg rond was, worden nagekomen. Het college wil zich inzetten voor het optimaal faciliteren van het planologische traject voor nieuwbouw in de Mortiere en gaat de Vlissingse gemeenteraad daarvoor half juni om steun vragen.

In een brief aan de gemeenteraden van Vlissingen en Middelburg heeft het ADRZ op 17 april 2014 uiteengezet dat medewerking van de lokale overheden onontbeerlijk is om goede ziekenhuiszorg op Walcheren te continueren. Desondanks gebood de Vlissingse gemeenteraad het college van burgemeester en wethouders op 24 april 2014 in een motie eerst een onderzoek te laten uitvoeren naar de mogelijkheden om het pand aan de Koudekerkseweg te renoveren.
Het gebouw aan de Koudekerkseweg in Vlissingen, dat voor een deel stamt uit 1932, is zonder forse investeringen technisch en bouwkundig niet meer geschikt. Rapporten van gerenommeerde instituten zoals TNO hebben dat aangetoond. Voor het ADRZ is blijven op de huidige locatie daarom geen optie.
Een nieuwe locatie op Walcheren in 2017 is zeker haalbaar, omdat het bouwplan op basis van moderne inzichten in medische ontwikkelingen en een optimale benutting van de totale capaciteit van het ADRZ, qua omvang en investeringsbedrag is aangepast. Het nieuwe plan voorziet in een goed geoutilleerde ziekenhuislocatie op Walcheren, waar vanaf 2017 80 tot 90% van de inwoners van Walcheren gezien en behandeld wordt. De Raad van Bestuur beoogt voor medio december gereed te zijn met de selectie van de aannemer en overeenstemming te hebben met een financier. Dan moet er wel tijdig een locatie op Walcheren beschikbaar zijn.
De Raad van Bestuur van het ADRZ concludeert dat oplevering van de nieuwbouw in de Mortiere in 2017 niet mogelijk is. Financiers en bouwers zullen terughoudend reageren. Vandaar dat nu óók alternatieve locaties op Walcheren worden bekeken. Bepalend voor de keuze zal zijn, naast goede bereikbaarheid voor alle inwoners van Walcheren, de snelheid waarmee deze nieuwe ziekenhuislocatie kan worden gerealiseerd.

Lees ook:GroenLinks: Opzeggen vertrouwen in ADRZ-bestuur!
Lees ook:College akkoord met ziekenhuis Vlissingen-Noord!
Lees ook:GroenLinks Vlissingen zegt het vertrouwen op in ADRZ-bestuur!
Lees ook:Proefboringen bij nieuwe ADRZ-locatie De Mortiere Middelburg!
Lees ook:ADRZ betreurt uitspraak College van Beroep voor het Bedrijfsleven!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>