Mitchell Kappetein in documentaire!

project gap year

TERNEUZEN – Denk je een avontuurlijke reis te gaan maken naar het Zuid-Afrikaanse Kaapstad door vrijwilligerswerk te doen met straatkinderen tussen de 12 en 14 jaar, krijgt die reis opeens een bizarre draai doordat er ook nog eens twee documentaire makers met je mee gaan. Het gebeurde de 21-jarige Mitchell Kappetein uit Terneuzen.

Zaterdag is het zo ver. Dan stapt Mitchell op het vliegtuig naar Kaapstad om een maand lang surf- en zwemles te geven aan kinderen wiens ouders geen geld hebben voor school. Door sportieve activiteiten worden de kinderen uit de criminaliteit gehouden.

Waarom gaat deze nuchtere Zeeuw dit doen? En wat zal de impact op hem én de mensen daar zijn? Dat is wat documentaire makers Loeke de Waal en Steffi Posthumus willen onderzoeken. Dit doen ze door Mitchell op de voet te volgen, tijdens zijn voorbereidingen in Terneuzen, zijn werkzaamheden in Kaapstad en de „re-integratie” terug in Nederland.

Facebookpagina ‘Project Gap Year’.

Lees ook:Cinema Middelburg presenteert Once Upon a Forest!
Lees ook:No Impact Week – een week lang zo groen mogelijk leven!
Lees ook:Huldiging Johnny Hoogerland in Yerseke
Lees ook:Cinema Middelburg met Formule 1 documentaire: 1: Life on the Limit!
Lees ook:Asielzoekerscentrum Goes gaat dicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>