Expositie Koos van de Velde!

 

schouwen-duiveland

ZIERIKZEE –  Koos van de Velde uit Zierikzee exposeert van 15 augustus tot en met 29 september  in de hal van het Gemeentehuis in zijn woonplaats. De expositie is tijdens de openingstijden van het gemeentehuis te bezoeken.

Koos van de Velde is een echte Zeeuw, in 1942 geboren te Wolphaartsdijk en sinds 1987 wonende in Zierikzee. Al tijdens de basisschool viel zijn tekentalent op. Dit werd later nog versterkt gedurende de periode op de technische school.

In de tussentijd werd ook de liefde voor het penseel ontdekt en werden de kunstzinnige aspiraties voortgezet op het linnen.

Begin jaren ’60 is Koos terechtgekomen bij de Rijkswaterstaat in Bergen op Zoom afdeling Waterbouw. Al in die periode werd veelvuldig beroep gedaan op zijn artistieke talenten wat resulteerde in de opdracht van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat een monument te ontwerpen wat de Schelde-Rijn Verbinding moest symboliseren. Het monument is destijds bij de Kreekraksluizen gebouwd en onthuld.

Na de periode in Bergen op Zoom vervolgde hij zijn loopbaan bij de Rijkswaterstaat op Neeltje Jans in het Tops-huis. Was het in Bergen op Zoom de waterbouw, op Neeltje Jans werd hij de bouwkundige wat hem in contact bracht met vele toonaangevende architecten.

Koos is een autodidact met een fascinatie voor alle technieken.

De liefde en passie voor tekenen en schilderen is op een natuurlijke manier vanaf heel jong ontstaan en heeft zich alleen nog maar verder ontwikkeld. Dat uit zich in een enorme diversiteit aan kunstuitingen zoals schilderen, tekenen, cartoontekenen ,het ontwerpen van o.a. carnavalswagens, van decor voor toneel tot diverse logo’s etc.

De hier aanwezige schilderijen en tekeningen zijn een impressie van zijn oeuvre.

De hoop en wens is dat u er met evenveel plezier naar kijkt als de voldoening die ze hebben geschonken bij het schilderen en tekenen ervan.

 

Lees ook:Onderhoudswerkzaamheden A58!
Lees ook:Deel Vlaketunnel gaat dinsdag open
Lees ook:Werkzaamheden A256!
Lees ook:Expositie Kapelle!
Lees ook:Wietkwekerij opgerold!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>