Weer olielek!

strand vlissingen

VLISSINGEN - Er is opnieuw een waarschuwing afgegeven voor zwemmen voor de stranden van Vlissingen. Er lekt weer olie uit het scheepswrak. De waarschuwing geldt voor het Badstrand en het Nollestrand in Vlissingen en voor het strand bij Ritthem.

Lekkage

Bij monitoring heeft Rijkswaterstaat geconstateerd dat er weer olie uit het wrak lekt. Zowel vanaf het strand als vanuit de lucht is olie te zien. Gekeken wordt hoe zo snel mogelijk dit lek gedicht kan worden.

Gezamenlijk besluit

De waarschuwing is een gezamenlijk besluit van de betrokken organisaties; de gemeente Vlissingen, de provincie Zeeland, de Regionale Uitvoerings Dienst Zeeland (RUD), de GGD en Rijkswaterstaat. Dit besluit werd genomen op basis van de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden (Whvbz).

Scheepswrak

Het betreft een olielekkage uit het wrak van de in 1965 voor de kust van Vlissingen gezonken Spyros Armenakis. Het gaat om een lichte verontreiniging. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van RUD Zeeland. U kunt contact opnemen via de e-mail [email protected] of bellen naar telefoonnummer (0115) 74 51 00.

Voor actuele informatie over de kwaliteit van zwemwater, kunt u kijken op www.zwemwater.nl en NOS Teletekst pagina 725.

Lees ook:Zwemmen mag weer in Vlissingen!
Lees ook:Schoon zwemwater!
Lees ook:Vlissings zwemverbod voorbij!
Lees ook:Zwemverbod Vlissingen!
Lees ook:Gevolgen scheepsaanvaring Zeebrugge!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>