Benoeming politieleiding!

politie logo

MIDDELBURG – De selectieprocedure voor de nieuwe leidinggevenden binnen de politie Zeeland-West-Brabant (ZWB) is halverwege deze maand voor een groot deel afgerond. Na de eerdere bekendmaking van de benoeming van de leden van de eenheidsleiding en de nieuwe teamchefs, zijn nu ook de districtschefs en diensthoofden geselecteerd. Deze drie lagen van leidinggevenden zorgen voor de dagelijkse aansturing binnen de eenheid.

Het bestuur en het openbaar ministerie hebben ingestemd met de benoeming van de districtschefs, die vanaf 1 november in hun nieuwe functie zullen starten.

District Zeeland: Ronald Weydema (nu Districtschef Zeeland ZWB)

District De Markiezaten: Wim Jochems (nu Hoofd Dienst Regionale Informatie Organisatie ZWB)

District De Baronie: Rianne Visser (nu Hoofd Staf ZWB)

District Hart van Brabant: Peter Verschuur (nu Districtschef Hart van Brabant ZWB)

Districten en diensten

Bij de politie in de eenheid Zeeland-West-Brabant zullen na de reorganisatie ongeveer 3500 medewerkers werken. De eenheid wordt geleid door een vierhoofdige eenheidsleiding met aan het hoofd de politiechef. De eenheid is opgebouwd uit 4 districten en 5 diensten. Ieder district is opgedeeld in meerdere basisteams en een districtsrecherche. De bedrijfsvoering voor de politie wordt op nationaal niveau georganiseerd in een Politie Dienstencentrum (PDC). De leidinggevende functies zijn, met deze benoeming van 4 nieuwe districtschefs en 3 diensthoofden, nu vrijwel geheel ingevuld. Eind dit jaar start de personele reorganisatie voor alle overige medewerkers. Dat proces zal in 2015 worden afgerond.

Lees ook:Van den Tillaar inderdaad burgemeester Vlissingen!
Lees ook:Jannine van den Berg korpschef nationale politie
Lees ook:Reactietijden spoedmeldingen
Lees ook:Korpschef en eenheidschef gerustgesteld door specialistische teams
Lees ook:Gerben Dijksterhuis Borselse burgemeester

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>