Kappen zieke bomen!

boom ziek

GOES - Op meerdere plaatsen in Goes worden deze winter bomen gekapt. Deze bomen zijn ziek of zorgen voor gevaarlijke situaties in de nabije omgeving door bijvoorbeeld hun ouderdom.

Elk jaar onderzoeken we de kwaliteit en gezondheid van bomen op ver-schillende plaatsen in Goes. Uit recent onderzoek is duidelijk geworden dat op zes plaatsen zieke bomen staan of bomen die voor gevaarlijke situaties zorgen. De zieke bomen kunnen een gevaar opleveren voor hun omgeving omdat takken sneller afbreken. Daarom worden deze bomen gekapt.

Als gemeente zijn we ons bewust van de belangrijke functie die bomen vervullen in de leefomgeving van onze inwoners. Daarom gaan we hier zeer zorgvuldig mee om. De directe omwonenden van locaties waar bo-men verdwijnen zijn al geïnformeerd en op sommige locaties is een be-wonersavond georganiseerd met een uitgebreide toelichting.

De locaties waar bomen zullen worden gekapt:

• Oude Zeedijk (Goese Polder)

Hier worden begin volgend jaar 26 bomen gekapt omdat ze voor gevaarlijke situaties zorgen. Deze worden grotendeels vervangen door iepen.

• Hollandse Hoeve omgeving ambachtscentrum

Hier worden 12 oude bomen gekapt die voor gevaarlijke situaties zorgen. Er is hier al heel veel beplanting aanwezig, dus deze bomen worden niet vervangen.

• Oostwal (parkeerplaats voormalige Aldi)

Hier worden in januari 23 zieke bomen gerooid. Het is nog niet duidelijk of de bomen worden vervangen.

• Frans den Hollanderlaan

Aan één kant van de straat worden 9 zieke kastanjebomen ge-rooid. Deze werkzaamheden beginnen volgende week. De ande-re kant van de straat wordt begin volgend jaar gedaan. Deze bo-men worden vervangen voor een ander soort.

• Charlotte de Bourbonweg

De gemeente is afgelopen donderdag begonnen om 40 oude bomen aan beide kanten van de weg te rooien omdat ze voor gevaarlijke situaties zorgen. Er komen 33 bomen terug. De bo-men in de verharding worden niet herplant.

• Bergweg

Hier zijn 16 zieke kastanjebomen gerooid. De bomen worden vervangen voor een ander soort.

Lees ook:Bomen kappen!
Lees ook:Rooien en planten van bomen!
Lees ook:Kappen en snoeien!
Lees ook:Rooien bomen!
Lees ook:Bomen langs kanaal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>