Vragen PVV over herstellen verstoring Deltawerken!

pvv logo

MIDDELBURG -  Statenlid Ruud Haaze, Partij voor de Vrijheid (PVV), heeft vragen gesteld aan het college van de provincie Zeeland over het toekomstplan “Natuurambitie Grote Wateren 2050″ van de Staatssecretaris van Economische Zaken.

Haaze: “In verschillende media werd maandag melding gemaakt van het feit dat de Staatssecretaris van Economische zaken een toekomstplan “Natuurambitie Grote Wateren 2050″ heeft gestuurd aan de Tweede Kamer.

In grote lijnen wil ze de dynamische delta die Nederland ooit was, terugbrengen.

De Staatssecretaris doet een aantal vergaande voorstellen voor Zeeland, waar ze de verstoring door de Deltawerken wil herstellen en de belangrijkste afsluitingen wil “herzien”. Het Veerse Meer en de Grevelingen worden met grote inlaten weer verbonden met zee en krijgen een gedempt getij.

De staatssecretaris wil de natuur meer ruimte geven (…).

Nu is het een Staatssecretaris natuurlijk vrij om wat voor visie stuk dan ook te schrijven en als een zoals door haar genoemd “lobby document” aan de Tweede Kamer te sturen. Op dit moment heeft onze fractie nog geen kennis kunnen nemen van deze toekomstvisie waardoor wij niks kunnen zeggen over het realiteitsgehalte en de wenselijkheid vanuit Zeeuws perspectief. Wel heeft onze fractie op dit moment de volgende vragen.

Vragen:

  1. Heeft u kennis genomen van de berichtgeving d.d. 3 februari 2015, van het versturen van genoemde toekomstvisie door de Staatssecretaris aan de Tweede Kamer?
  2. Bent u door de Staatssecretaris op enig moment, op enige wijze op de hoogte gebracht voor wat betreft de plannen die de Staatssecretaris heeft met de provincie Zeeland? Zo nee, wat vind u daarvan?
  3. Op welke wijze gaat u met dit “lobby document” om; wacht u de discussie in de Tweede Kamer af of kiest u voor een meer pro actieve benadering?”

 

 

Lees ook:PVV Zeeland: Online vragenuurtje!
Lees ook:PVV vreest grote verliezen Zeeuwse vissers!
Lees ook:“Zeeuw” Jan Kees de Jager voorzitter stuurgroep renovatie Binnenhof
Lees ook:Klink uit de Tweede Kamer: Wat doet Ad Koppejan?
Lees ook:Zeeuwse PVV stelt vragen over hacken DigiD / Diginotar !

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>