Carnavalscontroles!

dronken rijder 2

HULST – Zoals ieder jaar controleert de politie ook tijdens carnaval scherp op het gebruik van alcohol in het verkeer. Die controles zijn bedoeld om het verkeer veiliger te maken.

Zaterdag 14 op zondag 15 februari

In de avond en nacht van zaterdag 14 op zondag 15 februari werden alcoholcontroles uitgevoerd in in Hulst, Sas van Gent en Terneuzen. Tijdens de controles werden 332 blaastesten uitgevoerd.

Hulst

Tussen 21.30 en 23.30 uur werd gecontroleerd op de Zoutestraat. Hier werden 148 blaastesten uitgevoerd.

  • Een 50-jarige man uit Hulst blies een A-indicatie. De ademanalyse leverde een eindresultaat op van 375 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van drie uren en krijgt te zijner tijd een boete van het Openbaar Ministerie (OM) en een Lichte Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer (LEMA) van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

Sas van Gent

Tussen 0.00 en  02.00 uur werd gecontroleerd op de Westkade, waar ruim 150 blaastesten werden uitgevoerd.

  • Een 55-jarige man uit de gemeente Terneuzen blies een A-indicatie. Het eindresultaat van de ademanalyse bedroeg 295 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van twee uren en een schikkingsvoorstel van het OM.

Terneuzen

Tussen 03.00 en 04.00 uur werd gecontroleerd op het Margarethaplein. Er werden nog 21 blaastesten uitgevoerd.

  • Een man (44) uit Zaamslag blies een A-indicatie. Tijdens de ademanalyse blies hij een waarde van 485 ug/l. Dit leverde hem een rijverbod op van vijf uren en ter zijner tijd een schikking van het OM. Hij krijgt tevens een LEMA-cursus van het CBR.

Lees ook:Dronken bestuurders!
Lees ook:Drankrijders gestopt!
Lees ook:Alcoholcontroles!
Lees ook:Drankrijders na kwartfinale WK gepakt!
Lees ook:Verkeerscontroles!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>