Symposium Terug in de toekomst in De Vleeshal!

de vleeshal

MIDDELBURG – In de Middelburgse Vleeshal is zondag 1 maart vanaf 12,00 uur het symposium ‘Terug in de toekomst.’ Met Lex ter Braak, Rutger Wolfson, Lorenzo Benedetti en Roos Gortzak

Op uitnodiging van huidig directeur Roos Gortzak, die sinds oktober 2014 directeur van SBKM/De Vleeshal is, gaan drie van de voormalige directeuren – Lex ter Braak (1993-1999), Rutger Wolfson (2000-2008) en Lorenzo Benedetti (2008-2014) – met haar een gesprek aan over het verleden, het heden en de toekomst van De Vleeshal.

Voorafgaand aan de eerste tentoonstelling van Gortzak als curator (Cally Spooner, opening 20 juni 2015), kijkt zij met ter Braak, Wolfson en Benedetti terug op de beginjaren van De Vleeshal als tentoonstellingsruimte eind jaren zeventig, op de oprichting van de Stichting Beeldende Kunst Middelburg (SBKM) in 1991, op de vorming van de uitmuntende collectie, en op een aantal van hun tentoonstellingen.

In een tijd waarin de toekomst van De Vleeshal bedreigd wordt door het huidige politieke klimaat in Nederland vormt dit symposium tevens een mooie gelegenheid om over het belang van De Vleeshal te praten – voor Middelburg, Nederland en de internationale (kunst)wereld. Aansluitend soep met brood. Gratis toegang.

Lees ook:Nieuwe directeur De Vleeshal!
Lees ook:Nieuwjaarsreceptie Vleeshal
Lees ook:Valentijn Byvanck nieuwe voorzitter Raad van Toezicht SBKM
Lees ook:Cinema Middelburg: Sol LeWitt met inleiding door Lorenzo Benedetti!
Lees ook:Marinus Boezems Porsche Academie!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>