ADRZ: Vroege en late longpoli blijken succes

adrz

GOES - De polikliniek Longgeneeskunde van het ADRZ oogst veel waardering voor de vroege en late spreekuren. Sinds enige tijd is de poli eens per maand geopend vanaf zeven uur ’s morgens of ’s avonds tot een uur of negen. Deze spreekuren zitten volgeboekt. Reden voor Longgeneeskunde om ze op termijn wekelijks aan te bieden.

De vroege poli blijkt voornamelijk aantrekkelijk voor patiënten die daarna naar hun werk kunnen. De avondpoli wordt vooral bezocht door ouderen die dan vergezeld kunnen worden door hun (werkende) kinderen. Volgens longarts Edwin Keizer is het ADRZ een van de weinige ziekenhuizen die in de vroege uren spreekuur aanbieden.
Voor veel specialismen zijn vroege en late spreekuren minder aantrekkelijk omdat op die uren geen ondersteuning aanwezig is van bijvoorbeeld röntgen en laboratorium. Longarts Peter Kunst zegt dat zijn specialisme tijdens die uren niet zo vaak een beroep hoeft te doen op deze ondersteunende diensten en dat dit in acute gevallen altijd wel mogelijk is.
De longartsen wijzen hun patiënten op de vroege en late spreekuren en hopen dat de belangstelling daarmee nog verder zal toenemen. Andere specialisten van het ADRZ volgen de ontwikkelingen bij Longgeneeskunde met grote interesse. Frank Visscher, voorzitter van de Medische Staf van het ADRZ, sluit niet uit dat andere specialismen het voorbeeld van Longgeneeskunde volgen, maar zegt dat daar goed overleg met de diverse ondersteunende diensten aan vooraf moet gaan.

Tekstbijdrage: G.R

Lees ook:Storing dataverkeer bij Delta treft ADRZ!
Lees ook:Medisch Centrum!
Lees ook:ADRZ: Nieuwe vakgroep cardiologie stelt zichzelf voor!
Lees ook:Nieuwe vakgroep cardiologie!
Lees ook:ADRZ wijzigt tijdelijk bezoekuren in Goes!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>