Nieuwe straatnamen Vlissingen!

scheldekwartier

VLISSINGEN – De Vlissingse Verlengde Aagje Dekenstraat gaat De Willem Ruysstraat heten. Dat is woensdag bekend geworden.

En de nieuwe straten in het nabij gelegen Scheldekwartier krijgen namen van schepen van de Scheldewerf.

Mede dankzij het mooie weer van afgelopen dagen én het harde werk van de aannemer, zijn de asfalteringswerkzaamheden van de verlengde Aagje Dekenstraat inmiddels klaar. Vrijdag 13 maart 2015 gaat de weg open voor het verkeer.

Vanaf 15.00 uur open voor verkeer

Het verkeer kan vanaf vrijdag 13 maart vanaf 15.00 uur gebruikmaken van de nieuwe entree van en naar de Vlissingse binnenstad. In de week van 16 maart vinden nog wel de laatste werkzaamheden plaats om de aansluiting op de Koningsweg helemaal af te maken. Ook wordt er nog beplanting aangebracht.

Feestelijke opening woensdag 29 april

De nieuwe aansluitingsweg wordt woensdag 29 april 2015 tussen 16.00 en 16.15 uur feestelijk geopend. Dan wordt ook de nieuwe naam officieel onthuld: ‘De Willem Ruysstraat’. De gemeente ontving zo’n 350 reacties op de uitgeschreven wedstrijd. Ze wil iedereen hartelijk danken voor het meedenken. De naam moest te maken hebben met het gebied en uitbreidingsmogelijkheden hebben. Dit is mogelijk omdat er naast de Willem Ruys, veel meer schepen bij de Schelde zijn gebouwd.

Informatiemarkt

Na de opening op woensdag 29 april vindt aansluitend om 16.30 uur een informatiemarkt plaats in de Timmerfabriek. Verschillende initiatiefnemers presenteren hier hun plannen voor het Scheldekwartier én de rest van Vlissingen. En dat zijn er veel! Het hele programma van de feestelijke opening wordt tegen die tijd bekend gemaakt.

De nieuwe weg van en naar de binnenstad is een mijlpaal in de ontwikkeling van het Scheldekwartier én een mijlpaal voor Vlissingen.

Tekstbijdrage: G.R.

Lees ook:Opening Willem Ruysstraat!
Lees ook:Rondleidingen Scheldekwartier
Lees ook:Wegafsluiting Vlissingen!
Lees ook:Willem Ruysstraat nu echt open!
Lees ook:Aansluiting Aagje Dekenstraat!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>