Middelburg moet bezuinigen!

Wallet with no money inside

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg moet structureel ruim € 8,6 miljoen extra bezuinigen tot 2019 bovenop de besparingen die ze de afgelopen jaren al gerealiseerd heeft. Hiermee wil de gemeente haar huishoudboekje snel op orde brengen.

De forse bezuinigingen zijn met name nodig door het Rijksbesluit dat de gemeente minder geld krijgt uit het gemeentefonds (en hiermee gepaard gaand de uitkeringen in het sociaal domein) én de wens om de positie van het grondbedrijf van de gemeente niet te laten verslechteren.
Andere tegenvallers zijn onder meer de extra bijdragen aan Orionis en de Veiligheidsregio.

Dit najaar dient het college een pakket aan bezuinigingsvoorstellen aan te bieden aan de gemeenteraad. Het proces rondom de heroriëntatie op de gemeentelijke taken (kerntakendiscussie) wordt hierop afgestemd.

Het college sluit op voorhand geen enkele taak uit en stelt qua aanpak aan de raad voor om een bepaalde prioriteitsvolgorde te hanteren bij het zoeken naar bezuinigingen. Over deze aanpak besluit de gemeenteraad in juni 2015. Eén ding is zeker: het vinden van bezuinigingsvoorstellen zal lastig zijn en onvermijdelijk leiden tot pijnlijke keuzes.

Lees ook:Bezuinigen voor financieel evenwicht!
Lees ook:Middelburg: Opnieuw bezuinigen!
Lees ook:College Vlissingen wil 3 miljoen extra bezuinigen!
Lees ook:Sportbezuinigingen!
Lees ook:Middelburg bezuinigt!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>