Betere zorg!

zorg oude vrouw bed

MIDDELBURG – De commissie Toekomstige Zorg Zeeland heeft eerder deze week haar visie op de toekomst van de Zeeuwse zorg aangeboden aan minister Schippers.

De commissie bedankt de 125 Zeeuwse inwoners die hieraan meewerkten op hun vrije zaterdag in mei. Ook dankt zij alle zorgaanbieders voor het mee ontwikkelen van deze visie in zo’n korte tijd.

Behoeften burgers uitgangspunt

CZ nam als grootste zorgverzekeraar in deze regio eerder dit jaar het voortouw in het zoeken naar oplossingen voor de zorgproblemen in Zeeland. Deze problemen waren ook in het verslag van de verkenning  ”Grenzen slechten” door de heer drs. J.F. de Beer gesignaleerd, dat hij maakte in opdracht van de Provincie. In drie maanden tijd heeft de commissie Toekomstige Zorg Zeeland vervolgens  met de Zeeuwse inwoners en de grootste zorgaanbieders een visie ontwikkeld op de toekomstige zorg in Zeeland. Een visie waarbij de behoeftes van de inwoners  leidend zijn voor de vormgeving van de zorg. Deze zijn ook vertaald naar een plan van aanpak.

Oplossingen die passen bij Zeeland

De zorg in Zeeland staat al geruime tijd onder druk. De bevolking vergrijst en dat leidt tot veranderende zorgbehoeften. Hiervoor zijn oplossingen nodig, die passen bij het specifieke karakter van Zeeland: een dunbevolkte provincie met een kwetsbare infrastructuur. De oplossingen uit de visie worden de komende tijd concreet uitgewerkt.

Lees ook:Praat mee over toekomst zorg!
Lees ook:Praat vandaag in Goes mee over toekomst zorg!
Lees ook:Bijkomsten zorg Zeeuws-Vlaanderen
Lees ook:ADRZ blij met toekomstvisie commissie-Slenter!
Lees ook:Samenwerking overheden!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>