Terug van vakantie? Dan 1 minuut kraan doorspoelen!

Kraanhanger - Evides Waterbedrijf

MIDDELBURG – Evides Waterbedrijf adviseert klanten om waterleidingen na de vakantie meteen bij thuiskomst goed door te spoelen. Wanneer kraanwater langere tijd stilstaat, loopt de kwaliteit terug. Door de kranen 1 minuut door te laten lopen, is het drinkwater weer vers.

 Houd kraanwater vers en betrouwbaar

Evides Waterbedrijf levert jaarlijks 155,0 miljoen m3 betrouwbaar drinkwater thuis. Kraanwater is een kwaliteitsproduct, waarbij – net als elk levensmiddel – de kwaliteit kan teruglopen. Tijdens een vakantie staat het water een tijdje stil in de binnenleidingen, waardoor de kwaliteit van het kraanwater iets terugloopt. Wanneer consumenten verzekerd willen blijven van vers en betrouwbaar drinkwater, is het advies om na de vakantie de leidingen goed door te spoelen. Dit kan door kranen en douche 1 minuut open te zetten.

Doorspoelen zonder verneveling

Bij langdurige stilstand van kraanwater en temperaturen boven de 25°C gedijt de legionellabacterie. Deze kan bij inademing de zogeheten veteranenziekte tot gevolg hebben. Het is daarom belangrijk om waterdamp in de lucht te voorkomen bij het doorspoelen van de douche. Dit kan door de douchekop in een emmer met een dweil erover te leggen of deze onder water te houden. Meer tips geeft Evides via haar website www.evides.nl/kraandoorspoelen.

Vang het water op

Door het water op te vangen met een gieter of een emmer, kan het gebruikt worden voor huishoudelijke klusjes, het wassen van de auto of voeden van planten in tuin of huis. Duurzaam!

Geheugensteuntje nodig?

Dit jaar verspreidt Evides via haar eigen medewerkers en via verschillende gemeenten kraanhangers met doorspoeltips. De hanger kan – mits deze niet te zien is vanaf de straat – aan de kraan gehangen worden, een geheugensteuntje bij thuiskomst na vakantie. De kraanhanger is ook via de website te downloaden.

 

Lees ook:Terug van vakantie, Spoel de kraan 1 minuut door!
Lees ook:Terug van vakantie? Spoel de kraan 1 minuut door!
Lees ook:Terug van vakantie? Spoel kraan 1 minuut door!
Lees ook:Voortaan rekening Evides
Lees ook:Werkzaamheden drinkwaterleiding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>