Graauw 30 km zone!

30 km

GRAAUW - Graauw wordt de komende weken omgeturnd tot 30 km zone. De werkzaamheden starten op 24 augustus 2015. Het streven is om een en ander omstreeks eind september af te ronden.

De werkzaamheden omvatten het realiseren van verhoogde kruispunten, het aanbrengen van attentievlakken en het aanpassen van de bebording ter plaatse.

Het realiseren van de 30 km zone in Graauw komt voort uit het gemeentelijk verkeersveiligheidsplan (GVVP). Daarin staan alle maatregelen vermeld die de komende jaren stapsgewijs worden uitgevoerd. Dit gaat enerzijds om het oplossen van knelpunten die werden ervaren en anderzijds is aangegeven welke wegen 30 km zone worden en welke 50 km zone.

Planning

Op maandag 24 augustus wordt gestart met het verhogen van het kruispunt Rozenstraat – Jacintastraat. Deze werken duren tot circa vrijdag 28 augustus.

Op maandag 31 augustus  volgen de werkzaamheden op de kruising Dorpsplein / Meloweg / Graauwsedijk / Achtereindstraat / Oude Kaai. Deze kruising wordt dan afgesloten voor het verkeer. Er is dan nog wel verkeer mogelijk tussen de Dorpsstraat en de Oude Kaai onderlangs via het Dorpsplein. Vanaf maandag 7 september is echter ook dat deel van de kruising niet meer toegankelijk.

Vanaf circa donderdag 10 september is er weer verkeer mogelijk tussen de Meloweg, de Graauwsedijk en de Oude Kaai. Het gedeelte van de kruising dat verbindt met de Dorpsstraat, de Achtereindstraat en het Dorpsplein is dan nog afgesloten. Deze afsluiting zal tot circa 18 september duren.

In de periode van dinsdag 1 september tot en met donderdag 3 september vinden er ook in de Dorpsstraat en op de Graauwsedijk werkzaamheden plaats. In de Dorpsstraat betreft het de kruisingen met de Erwtenweg, de Irisstraat, de Rozenstraat en de Jacintastraat. Op de Graauwsedijk vinden de werken plaats ter hoogte van de bebouwde kom grens. Dit zijn werkzaamheden aan het asfalt. Volgens planning zou op dinsdag 1 september 2015 daar de bovenlaag van het asfalt worden verwijderd. Op woensdag 2 september wordt het nieuwe asfalt aangebracht en op donderdag 3 september 2015 wordt de belijning gerealiseerd. Er wordt getracht zoveel als mogelijk wegafsluitingen te voorkomen, doch onder andere tijdens het aanbrengen van het nieuwe asfalt is dat niet mogelijk.

Op maandag 21 september wordt gestart met het verhogen van het kruispunt Rozenstraat – Irenestraat. Deze werken duren tot circa woensdag 30 september.

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer ter plaatse omgeleid. Deze omleidingen worden zo beknopt mogelijk gehouden, doch tijdens de afsluitingen rondom het Dorpsplein is het onvermijdelijk een ruime omleidingsroute door de polder in te stellen.

De planning van de werkzaamheden (met name de asfaltwerkzaamheden) kan worden beïnvloed onder andere door het weer.

 

Lees ook:Renovatie Bellamypark gaat verder…
Lees ook:Oosterscheldekering afgesloten
Lees ook:Herinrichting Burgh-Haamstede!
Lees ook:Wegafsluiting centrum Sint Jansteen!
Lees ook:Herinrichting Haamstede!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>