TCR doet doelgroepenvervoer Walcheren!

tcr

VLISSINGEN -  TCR verzorgt vanaf zondag 1 november het doelgroepenvervoer op Walcheren. Dit betekent dat andere taxi’s het leerlingenvervoer, WSW-vervoer, Wmo-vervoer (sociaal vervoer), gym- en zwemvervoer en ook de Haltetaxi gaan rijden. Het vervoer van en naar de dagbesteding blijft onder regie van de zorgaanbieder vallen. Reizigers ontvangen voor 1 november persoonlijk bericht en met ouders van leerlingen zal TCR eerst kennismaken.

De aanbesteding van het doelgroepenvervoer is een lang traject geweest. Er hadden drie partijen ingeschreven. In juni hebben de colleges van B&W van Veere, Middelburg en Vlissingen besloten tot het voornemen tot gunning aan Hala / TCR. Een van de verliezende partijen, Transvision, heeft daarop een kort geding aangespannen. De rechter heeft de Walcherse gemeenten op 29 juli 2015 in het gelijk gesteld. Transvision heeft de volgende dag aangekondigd in hoger beroep te gaan.

Vervolgens hebben de gemeenten afgewogen om tot definitieve gunning over te gaan of het eventuele hoger beroep af te wachten. In afweging van alle aspecten zijn er volgens de gemeenten op dit moment geen zwaarwegende argumenten om niet tot definitieve gunning over te gaan. Daarbij zien de gemeenten de uitspraak van de rechter ook als een legitimatie om definitief te gunnen.  Bovendien heeft de nieuwe vervoerder op korte termijn een definitieve opdracht nodig, zodat hij tijd heeft om voorbereidingen te treffen. Zoals de aanschaf van auto’s, het aannemen en inwerken van chauffeurs, inrichten van systemen, communiceren met klanten, etc.
De colleges van B&W van de Walcherse gemeenten hebben op 18 augustus 2015 het doelgroepenvervoer dan ook definitief aan Hala / TCR gegund.

Gemeentelijke Vervoerscentrale
In december 2014 (Veere en Vlissingen) en januari 2015 (Middelburg) hebben de gemeenteraden ingestemd met aansluiting bij de Gemeentelijke Vervoerscentrale Zeeland (GVC). Sinds april 2015 zijn de Walcherse gemeenten officieel aandeelhouder van de GVC. De overige Zeeuwse gemeenten en Provincie Zeeland zijn de andere aandeelhouders. Na definitieve gunning aan Hala / TCR kan het vervoer onder regie van de GVC worden gebracht.
De gemeenten onderzoeken nog of het mogelijk is om het leerlingenvervoer vanaf de start van het schooljaar onder te brengen bij de GVC.

Lees ook:Doelgroepenvervoer Walcheren met TCR
Lees ook:Wijzigingen Wmo vervoer!
Lees ook:Wmo-kadernota!
Lees ook:Zorgvragen naar Porthos!
Lees ook:Nieuwe aanbesteding Wmo taxi Zeeuws-Vlaanderen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>