Controle hondenbelasting!

honden

HULST – Er wordt in de gemeente Hulst vanaf september een begin gemaakt met de controle op het houden van honden. De controle vindt huis-aan-huis plaats.

Iedereen die één of meer honden houdt moet daarvoor belasting betalen. Of de hond nu van uzelf is of van een huisgenoot, het “hoofd” van het gezin is verplicht de hond aan te melden. Dit moet gebeuren binnen veertien dagen na aanschaf. De indruk bestaat echter dat niet voor alle honden belasting wordt betaald.

Heeft u dit in het verleden niet gedaan of heeft u sinds kort een hond? Dan kunt u alsnog aangifte doen. Door het zelf doen van aangifte voorkomt u onnodige boete. Deze kunnen namelijk worden opgelegd bij het niet doen van aangifte. Een aangifteformulier is verkrijgbaar in de gemeentewinkel te Hulst of bij SaBeWa Zeeland op te vragen via tel. 088-9995808. U kunt het formulier ook downloaden op de website van SaBeWa Zeeland.

Controle

Een controleur komt bij u aan de deur informeren of u een hond heeft. Als de controleurs een hond aantreffen waarvoor geen hondenbelasting wordt betaald, verzoeken zij u een aangiftebiljet in te vullen en te ondertekenen. Ook is de mogelijkheid aanwezig dat u een boete wordt opgelegd. Daarnaast stellen zij enkele vragen over het al dan niet hebben van één of meerdere honden. Indien niemand thuis is, is het mogelijk dat de controleur op een ander moment langskomt. Medewerkers van het bureau Legitiem B.V. uit Velp voeren de controle in opdracht van SaBeWa Zeeland uit. Zij zijn in het bezit van een legitimatiebewijs.

Tarieven

De gemeente Hulst heft hondenbelasting. Het aantal honden dat u bezit, bepaalt de hoogte van de aanslag hondenbelasting. In het belastingjaar 2015 gelden de volgende tarieven:

Eerste hond: 63 euro
Twee honden: 126 euro
Kennel: 302 euro

Wijzigingen

Een hond kan weglopen, overlijden of in andere handen overgaan. Ook is het mogelijk dat u zelf naar een andere gemeente verhuist. In al deze gevallen kunt u deze wijzigingen bij SaBeWa Zeeland melden, zodat de aanslag hondenbelasting wordt gecorrigeerd. Dit kunt u doen via het formulier afmelden hondenbelasting. Een afmeldformulier is verkrijgbaar bij SaBeWa Zeeland en op de website van SaBeWa Zeeland te vinden.

Informatie

Heeft u nog vragen over het aangeven van een hond of over de hondenbelasting? Dan kunt u contact opnemen met SaBeWa Zeeland, bereikbaar op tel. 088-9995808.

 

Lees ook:Controle hondenbelasting!
Lees ook:Hondencontrole van start
Lees ook:Controle hondenbelasting in Sluis!
Lees ook:Controle hondenbelasting
Lees ook:Controle hondenbelasting!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>