Nog meer vluchtelingen naar Vlissingen!

coa

VLISSINGEN - De Zeeuwse crisis- en noodopvang van vluchtelingen die van Cadzand Bad naar Vlissingen is verhuisd, zal na een periode van bijna 9 dagen aaneen gesloten dagen tot begin volgende week uit de lucht gaan. Deze tijd is nodig om alle betrokken organisaties weer op adem te laten komen. Daarna komen er mogelijk nieuwe vluchtelingen.

Pauze

De crisis- en noodopvang is een proces op grond van de gemeentelijke taak Bevolkingszorg en wordt volledig bemenst door de ambtenaren van de 13 Zeeuwse gemeenten en vrijwillige hulporganisaties. De deelnemers zijn daartoe opgeleid en getraind en 24 uur per dag ingezet. Daar deze mensen deze taak naast hun gewone werk verzorgen, is het nu noodzakelijk om even een korte pauze in te lassen.
Daarnaast dragen alle Zeeuwse gemeenten bij in de ambtelijke ondersteuning. De Zeeuwse burgemeesters vinden het belangrijk dat zij de vluchtelingen een adequate opvang kunnen bieden. Onmiddellijk doorgaan met crisis- en noodopvang in Zeeland is daarom geen optie.

Inzet

Er wordt nu gekeken naar het versneld opleiden en inzetten van extra mensen. Dit mede als gevolg van het mogelijk veel langere beroep dat op de Zeeuwse gemeenten zal worden gedaan voor de crisis- en noodopvang.
Na de inzet in de gemeenten Sluis en Vlissingen zullen de volgende locaties (Schouwen-Duiveland en Kapelle) over circa 5 dagen weer worden aangemeld bij het LOCC/COA voor 72-uurs crisis- en noodopvang.

Lees ook:CvdK Polman: Werken aan Zeeuwse opvang vluchtelingen!
Lees ook:Veel reacties Vlissingse hulp vluchtelingen!
Lees ook:Ook Vluchtelingen naar Vlissingen!
Lees ook:Vluchtelingen Zeelandhallen!
Lees ook:Crisisnoodopvang Vlissingen verplaatst!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>