Geld mantelzorgers!

eurobiljetten waaier

GOES – Alle gemeenten ontvangen sinds dit jaar een budget van het Rijk om het mantelzorgbeleid uit te voeren. Anders dan het Rijk kan de gemeente haar beleid aanpassen aan de lokale omstandigheden en kunnen we meer doen dan alleen een financiële tegemoetkoming bieden.

De gemeente Goes heeft, net als de meeste andere Zeeuwse gemeenten, gekozen voor een financiële tegemoetkoming van 75 euro. Dit kan worden aangevraagd door een zorgvrager (de persoon die door een mantelzorger wordt verzorgd). De zorgvrager kan vervolgens bepalen of ze van dit bedrag samen met hun mantelzorger uit eten gaan of dat zij dit bedrag aan de mantelzorger schenkt.

Hoe kan ik dit aanvragen?
U kunt het aanvraagformulier onderaan deze pagina downloaden. Ook kunt u het formulier afhalen bij het Stadskantoor of bij het SMWO (‘s-Heer Elsdorpweg 12 in Goes)

Wat is het mantelzorgsteunpunt? 
Het mantelzorgsteunpunt van het SMWO is het centrale punt waar u als mantelzorger terecht kunt met uw vragen of problemen. Stel je hebt een partner met dementie en de zorg valt je erg zwaar. Dan kan het Mantelzorgsteunpunt je bijvoorbeeld in contact brengen met andere mantelzorgers om samen ervaringen uit te wisselen. Maar het steunpunt kan er ook voor zorgen dat er eens per week een vrijwilliger langskomt die eens een spelletje speelt met de dementerende zodat de partner even iets anders kan doen. Meer weten? Kijk op: www.vrijwilligerspuntgoes.nl  of bel eens met een van de mantelzorgcoaches van het SMWO (0113) 277 122

Mantelzorgbeleid Goes
In Goes wilden we eerst de mening van de mantelzorger zelf peilen en hebben we een enquête uitgezet onder de (bij ons bekende) Goese mantelzorgers. Hieruit blijkt dat mantelzorgers een bedankje in euro’s erg waarderen maar ook behoefte hebben aan goede ondersteuning en persoonlijke waardering. Met deze resultaten in het achterhoofd heeft de gemeente Goes haar mantelzorgbeleid opgesteld. Daarom trekken we nu extra geld uit voor het mantelzorgsteunpunt van het SMWO (de centrale plek waar mantelzorgers terecht kunnen met vragen en problemen*). En stellen we budget beschikbaar voor de financiële tegemoetkoming van 75 euro en voor deelname aan de Dag van de Mantelzorg.

Te downloaden:

Lees ook:Mantelzorgwaardering 2016
Lees ook:Waardering Mantelzorgers!
Lees ook:Waardering mantelzorgers!
Lees ook:Verdient uw mantelzorger een extraatje?
Lees ook:Extraatje voor uw Mantelzorger?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>