Aandacht voor diabetes!

wereld diabetes dag 2015

GOES / MIDDELBURG – De diabetesverpleegkundigen van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis vragen op 14 november in Goes en op 21 november in Middelburg aandacht en begrip voor diabetes.

Wereld Diabetes Dag (WDD) is de belangrijkste wereldwijde bewustwording campagne voor diabetes. Wereld Diabetes Dag werd in 1991 door de Internationale Diabetes Federatie (IDF) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geïntroduceerd als reactie op de alarmerende toename van diabetes over de hele wereld. Het doel van Wereld Diabetes Dag is aandacht en begrip te vragen voor diabetes, die wereldwijd epidemische vormen aanneemt, onder volwassenen maar ook onder kinderen. Wereld Diabetes Dag wordt elk jaar gevierd op 14 november ter gelegenheid van de geboortedag van Frederick Banting die, samen met Charles Best, aan de basis stond van de ontdekking van insuline in 1922. Wereld Diabetes Dag staat onder auspiciën van de Verenigde Naties die verklaren diabetes te zien als een ernstige bedreiging voor mensen, gemeenschappen en economieën. Elk jaar nemen meer dan 200 lid organisaties van de Internationale Diabetes Federatie uit meer dan 160 lidstaten van de Verenigde Naties, alsook verenigingen en organisaties, bedrijven, gezondheidswerkers en mensen met diabetes en hun gezinnen deel aan Wereld Diabetes Dag.

Diabetesverpleegkundigen van het ADRZ staan samen met de Diabetes Vereniging Nederland, diëtistenpraktijk Rothengatter, fysiopraktijk medisch centrum “In Balans”; podotherapeuten De Boer en de Walcherse Huisartsen Coöperatie en Zorggroep De Bevelanden op de markt in Goes op 14 november en op 21 november op het marktplein in Middelburg.

In de ‘diabetestent’ kunnen belangstellenden hun bloedsuiker laten meten, een fitheidstest doen of advies vragen over gewichts-, schoen- of voetproblemen.

 

Lees ook:Aandacht voor diabetes bij ADRZ!
Lees ook:Genieten van lekker eten en diabetes gaan prima samen!
Lees ook:Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan overval in Middelburg
Lees ook:Diabetescafé!
Lees ook:Diabetesverpleegkundige ADRZ begeleidt team van fietsers met diabetes!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>