ADRZ neemt maatregelen tegen VRE-bacterie!

adrz

GOES - Het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Goes neemt maatregelen om verdere verspreiding van  de VRE-bacterie te voorkomen. Patiënten die in het ziekenhuis verblijven en de VRE-bacterie dragen, worden geïsoleerd, er wordt strikte handhygiëne toegepast en er worden extra schoonmaakmaatregelen genomen.

De maatregelen volgen op een onderzoek onder patiënten die langer dan twee dagen zijn opgenomen in het ziekenhuis. Vorige week werd al bekend dat bij tien opgenomen patiënten de VRE-bacterie was vastgesteld. Deze patiënten verbleven op verschillende afdelingen.

De komende tijd worden geregeld zogeheten prevalentie-onderzoeken gehouden en worden risicopatiënten gescreend op VRE. Daarnaast wordt er een plan gemaakt onder leiding van Prof. dr. Jan Kluytmans, arts micro-bioloog. Hij is nationaal en internationaal een expert op dit gebied.

Bij ernstig zieke patiënten kan de bacterie een infectie veroorzaken waarvoor behandeling met antibiotica noodzakelijk is. Als deze bacterie niet meer reageert op de behandeling met antibiotica spreken we van VRE. Dit betekent dat infecties veroorzaakt door de VRE-bacterie moeilijk te behandelen zijn. Over het algemeen hebben gezonde mensen die de VRE-bacterie bij zich dragen geen klachten. Ook bij ernstig zieke patiënten veroorzaakt de bacterie slechts zelden ernstige infecties. Veel patiënten in ziekenhuizen zijn drager van de VRE-bacterie zonder er zieker van te worden.

De VRE-bacterie kan via contact met de ontlasting of besmette voorwerpen zoals de toiletbril of deurkruk worden overgedragen. Overdracht van de bacterie kan worden voorkomen door hygiënemaatregelen strikt na te leven. De laatste jaren worden er geregeld uitbraken met VRE in ziekenhuizen gemeld.

Lees ook:ADRZ onderzoekt patiënten op VRE-bacterie!
Lees ook:Onderzoek ziekenhuisbacterie MRSA bij ADRZ!
Lees ook:VRE-bacterie ADRZ!
Lees ook:MRSA-verspreiding bij ADRZ onder controle!
Lees ook:ADRZ heeft twee besmettingen EHEC-bacterie opgespoord!!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>