Crowdfundactie ziekenhuis Vlissingen: 10 miljoen binnen!

ziekenhuis vlissingen verbouwing 2015

VLISSINGEN– Eén van de grootste crowdfundingacties voor de zorg in Nederland heeft het streefbedrag van 10,6 miljoen euro gehaald. Dat meldt initiatiefnemer Zeeland Investments Beheer (ZIB) maandag. 

In totaal hebben bijna 650 particulieren en zakelijke investeerders ingeschreven in het crowdfundingproject dat wordt gebruikt voor financiering van de aankoop en revitalisatie van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Vlissingen. Van hen komt 45 procent van Walcheren. 30 procent van de investeerders komt van buiten Zeeland.
Deelnemers aan de crowdfundingactie kunnen investeren vanaf een bedrag van 2.500 euro of een veelvoud daarvan tot een maximum van 40.000 euro voor particuliere investeerders. De grootste investering komt van een zakelijke investeerder uit Noord-Holland en was 250.000 euro.

Het opgehaalde bedrag is de helft van de 20 miljoen euro die nodig is om de aankoop en verbouwing van het pand en de grond van de zorginstelling te financieren. Het bedrag dat niet via crowdfunding binnen komt, wordt volgens planning bancair gefinancierd.

Gezond rendement
ZIB is een beheerder van beleggingsfondsen, onder leiding van de Zeeuwse ondernemer Henk van Koeveringe. Hij benadrukt dat geïnteresseerden nog steeds kunnen inschrijven. “Het is heel fijn dat ons streefbedrag is gehaald, maar hoe minder we bij de bank hoeven te lenen, hoe beter natuurlijk.”

Van Koeveringe is opgetogen dat het project door zo veel mensen wordt ondersteund. “We hebben er nu bijna 650 ambassadeurs van het nieuwe ADRZ bij. Het is prachtig om te zien dat het project bij zo veel mensen leeft. Met crowdfunding geven we samen met de inwoners van Zeeland een succesvolle en rendabele invulling aan de vraag voor financiering van de verbouwing van het ziekenhuis in Vlissingen. Investeerders vanuit de provincie, maar ook van daarbuiten, kunnen iets goeds doen met hun geld en ontvangen daarvoor een gezond rendement.”

Primeur
De crowdfunding begon in oktober nadat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) het platform ZIB Crowdfunding ontheffing had verleend. Zeeland heeft daarmee een primeur: het is de eerste keer dat het vastgoed van een Nederlands ziekenhuis wordt gefinancierd met crowdfunding. De lening heeft een looptijd van maximaal zeventien jaar. De deelnemers ontvangen een rente van 5 procent per jaar.

Het verkrijgen van een passende bancaire financiering voor investeringen in vastgoed is de laatste jaren moeilijker geworden. Dat geldt ook voor financieringen in de zorgsector. Dat is de reden waarom gekeken is naar alternatieve financieringsbronnen.

Over ZIB
Zeeland Investments Beheer (ZIB) is een beheerder van beleggingsfondsen in vastgoed en heeft een positief en stabiel trackrecord van meer dan 16 jaar, met meer dan 2.500 particuliere investeerders. De activiteiten staan onder toezicht van AFM en DNB. Van Koeveringe heeft ervaring met investeren en financieren van zorgvastgoed. Zo is hij initiatiefnemer van een keten van dialysecentra op vakantieparken en heeft hij onder meer geïnvesteerd in de Victoriakliniek te Zierikzee.

Lees ook:Crowdfundingactie in de zorg start!
Lees ook:20 miljoen kostende renovatie Vlissings ziekenhuis deels betalen via crowdfunding!
Lees ook:Crowdfunding ADRZ Vlissingen!
Lees ook:Rabobank gaat samenwerken met ZIB Crowdfunding!
Lees ook:Verbouwing gecrowdfund ziekenhuis!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>