Vrijheidscolleges!

nederlandse vlag

VLISSINGEN - In de aanloop naar 5 mei en op 5 mei zelf tijdens het Bevrijdingsfestival, vinden in elke provincie 4 lezingen over vrijheid plaats. In Zeeland worden de lezingen verzorgd door Vincent Bijlo, Zihni Özdil, André Manuel en Henk van Houtum.

‘Vier Vrijheden’

De lezingen hebben als thema de’ ‘Vier Vrijheden’ van voormalig president Franklin Delano Roosevelt. Op 6 januari 1941 sprak hij de ‘Four Freedoms’ rede uit, waarin hij 4 vrijheden formuleerde die voor iedereen ter wereld zouden moeten gelden. Dit zijn ‘Freedom from Fear’, ‘Freedom from Want’, ‘Freedom of Speech & Expression’ en ‘Freedom of Worship’. Het zijn waarden over hoe we met elkaar omgaan, dat we gelijkwaardig zijn en dat we respect en betrokkenheid moeten tonen voor elkaar.

De lezingen zijn gratis toegankelijk en iedereen is welkom. Aanmelden is noodzakelijk om zeker te zijn van een plaats. Zie voor meer informatie en aanmelding de website www.vrijheidscolleges.nl.

Lees ook:Vrijheidscolleges: 4 lezingen over vrijheid!
Lees ook:Lezingen over vrijheid!
Lees ook:Braziliaanse oud-president Luiz Inácio Lula da Silva krijgt International Four Freedoms Award!
Lees ook:Rutte reikt Four Freedoms Medal Merkel uit!
Lees ook:Four Freedoms!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>