Four Freedoms Awards!

Angela Merkel

MIDDELBURG – In de Nieuwe Kerk van Middelburg is donderdag 21 april de uitreiking van de Four Freedoms Awards (FFA) plaats. In het bijzijn van enkele leden van de Koninklijke familie zal onder meer bondskanselier Angela Merkel een award ontvangen. Om dit evenement in goede banen te leiden, gelden van dinsdag 19 april tot en met donderdag 21 april enkele verkeersmaatregelen.

FFA

De FFA wordt uitgereikt aan personen die zich op een bijzondere wijze hebben ingezet voor het waarborgen van de vier vrijheden, zoals die door de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt in zijn zogenoemde ‘Four freedoms-toespraak’ tot het Amerikaanse congres in 1941, werden benoemd.
De awards worden om het jaar in New York en Middelburg uitgereikt. De FFA wordt georganiseerd door de Roosevelt Foundation.

Parkeerverbod

Voor en tijdens de FFA zal het parkeren in de Middelburgse binnenstad rond de Abdij niet worden toegestaan. Tot en met woensdag 20 april 21.00 uur is een parkeerverbod van kracht op de parkeerplaatsen Onder den Toren, Koorkerkstraat, Groenmarkt, Korte Burg, Balans tot aan de hoek Sint Pieterstraat aan de kant van de Abdij.

Op woensdag 20 april, vanaf 21.00 uur tot en met donderdag 21 april 15.00 uur, is er een algeheel parkeerverbod van kracht op de parkeerplaatsen Onder den Toren, Korte Burg, Balans, Walplein, Koorkerkhof, Koorkerkstraat, Groenmarkt, Damplein, Dam Noordzijde t/m huisnummer 55, Bachtensteene en Sint Pieterstraat.

Vanaf 20 april 18.00 uur tot en met 21 april 15.00 uur kunnen de parkeervergunninghouders uit het betreffende vrijgemaakte gebied in de gehele binnenstad op andere beschikbare plaatsen parkeren.
Auto’s die in genoemde tijdvak nog in bovengenoemde straten staan worden versleept.

Wegafsluiting

De bovengenoemde straten worden op donderdag 21 april voor het verkeer afgesloten. De afsluiting heeft verder tot gevolg dat in de volgende straten het (doorgaand) verkeer gestremd zal zijn: Balans / Bogardstraat / Bachtensteene / Walplein / Nieuwe Kerkgang / Koorkerkstraat / Reigerstraat / Korte Giststraat.

Drie aangewezen locaties voor demonstraties

Voor rechtse groeperingen is er een ruimte op de Loskade aangewezen als locatie om te demonstreren tegen de toekenning van de award aan mevrouw Angela Merkel. De groepering Voorpost vindt de Loskade te ver van het evenement en heeft verzocht om met 100 à 150 mensen op de parkeerplaats op de Dam ter hoogte van de Molstraat te mogen demonstreren. Dit verzoek is gehonoreerd. Zij mogen van 11.00 uur tot 14.00 uur hun mening verkondigen. In overleg met de organisator van de demonstratie en de politie wordt hier toezicht op gehouden. De aangewezen locaties aan de Loskade en de Kanaalweg blijven gehandhaafd.

De wegen blijven toegankelijk. Echter, de parkeerplaatsen langs het water tussen de Goese Korenmarkt en de Nieuwepoortstraat zijn op donderdag 21 april vanaf 07.00 uur deze dag niet bereikbaar. Dit geldt ook voor de parkeerplaatsen op de Dam langs het water.

We doen er alles aan om de parkeerplaatsen zo snel mogelijk weer vrij te geven.

Meer informatie over de Four Freedoms Awards op www.fourfreedoms.nl

 

Brief verkeersmaatregelen FFA bewoners binnenstad (pdf, 124 kB)
Brief verkeersmaatregelen FFA winkeliers 2016 (pdf, 71 kB)
Brief bewoners Dam, demonstratie (pdf, 232 kB)
Brief bewoners omgeving Dam, demonstratie (pdf, 179 kB)
Brief bewoners Loskade, demonstratie (pdf, 87 kB)
Brief bewoners omgeving Loskade, demonstratie (pdf, 87 kB)
Brief bewoners Blauwedijk, demonstratie (pdf, 86 kB)
Brief aan marktkooplieden (pdf, 71 kB)
Brief woon- werkparkeervergunning Loskade (pdf, 72 kB)
Informatie over de Roosevelt Four Freedoms Awards

Lees ook:Verkeersmaatregelen rond Four Freedoms!
Lees ook:Terugblik Four Freedoms Awards!
Lees ook:Folkloristische Dag!
Lees ook:Ring- en sjezenrijden!
Lees ook:Meet & greet laureaten Four Freedoms Awards

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>