Te koop: DELTA!

delta

MIDDELBURG – De aandeelhouders van DELTA N.V. zijn afgelopen maandag ingelicht over verdere stappen in het herstructureringsproces van de onderneming. Het voorkeurscenario herkapitalisatie blijkt onvoldoende op te leveren om het onderdeel Wholesale toekomst te bieden. De onderneming gaat daarom de afdelingen Wholesale en Retail in de markt aanbieden voor verkoop.

DELTA moet zijn organisatie herstructureren om het mogelijk te maken de Wholesale activiteiten (met name de centrales), die verlieslatend zijn door de moeilijke omstandigheden op de energiemarkt, apart te positioneren van de gereguleerde onderdelen.

Naar nu blijkt levert herkapitalisatie in combinatie met de eventuele borgstelling van aandeelhouders, niet voldoende op om Wholesale apart te positioneren.

DELTA gaat daarom de mogelijkheid van verkoop van de onderdelen Wholesale en Retail verder onderzoeken. DELTA streeft er daarbij naar alle activiteiten zo veel mogelijk bij één partij onder te brengen, maar onderzoekt ook de mogelijke oplossingen voor de aparte onderdelen. Voor EPZ zal vanwege het bijzondere karakter van de kerncentrale een aparte oplossing gevonden moeten worden. Hierbij speelt ook het Rijk een belangrijke rol.

Medewerkers van DELTA N.V. worden over deze ontwikkelingen geïnformeerd tijdens speciale informatiesessies op dinsdag en woensdag.

Lees ook:Stappen gezet in herijking aandeelhoudersstrategie PZEM
Lees ook:Stappen gezet in herijking aandeelhoudersstrategie PZEM
Lees ook:DELTA, PZEM, Enduris… wie doet nu wat?
Lees ook:Plannen DELTA-aandeelhouders!
Lees ook:DELTA-directeur Kamerbeek vertrekt inderdaad!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>