Vervanging Noordpoortbrug!

werk in uitvoering blog

MIDDELBURG – De Middelburgse gemeenteraad heeft afgelopen jaar besloten tot het vervangen van de Noordpoortbrug. Het slopen en vervangen van de brug zal beginnen kort na de zomervakantie dit jaar. Er wordt al enige maanden gewerkt aan de voorbereiding van de vervanging. In verband met deze voorbereidende werkzaamheden is de Noordsingel (tussen Noordpoortbrug en Noordweg) vanaf maandag 9 mei gedurende ongeveer een week afgesloten voor het doorgaand verkeer.

Vooruitlopend op het vervangen van de Noordpoortbrug zullen de nutsbedrijven de in de brug aanwezige nutsvoorzieningen zoals water, elektra, CAI en KPN, vóór de zomervakantie om gaan leggen om de brug vrij te maken van kabels en leidingen. Dit gebeurt via twee gestuurde boringen op enige afstand van de brug.

De eerste boring bevindt zich aan de noordoostzijde van de brug en wordt uitgevoerd vanaf de Noordsingel. Het wegvak tussen Noordpoortbrug en Noordweg is dan afgesloten voor doorgaand verkeer. Gedurende deze periode wordt het auto- en fietsverkeer omgeleid. Voetgangers ondervinden weinig hinder van de werkzaamheden. Parkeren blijft beperkt mogelijk. De werkzaamheden starten op maandag 9 mei en zullen ongeveer een week in beslag nemen. Aansluitend worden in de weken daarna aanvullende werkzaamheden verricht waar geen verkeersmaatregelen voor nodig zijn.

De tweede geplande boring bevindt zich ten zuidwesten van de Noordpoortbrug en wordt gemaakt ten behoeve van het omleggen van waterleiding en elektrakabels. Deze boring wordt in opdracht van Delta Infra uitgevoerd in de week van 27 juni. De werkzaamheden worden vanaf de Seissingel uitgevoerd. Aansluitend worden in de weken daarna tot de zomervakantie nog aanvullende werkzaamheden verricht ten behoeve van het leggen van de nieuwe kabels en leidingen. Te zijner tijd zullen omwonenden hierover nader worden geïnformeerd door het nutsbedrijf. Indien nodig zullen ook hier tijdelijke verkeersmaatregelen worden ingesteld.

Voor vragen omtrent de uitvoering kunnen de omwonenden zich wenden tot de door de nutsbedrijven aan te geven contactpersonen. Voor alle overige vragen kunt u contact opnemen met de heer P. van Dijke van de afdeling Ingenieursbureau, telefoon (0118) 67 53 90. U kunt hem ook een e-mail sturen via[email protected].

Lees ook:Vervanging Noordpoortbrug!
Lees ook:Wegwerkzaamheden!
Lees ook:Werk aan Thoolse brug!
Lees ook:Werkzaamheden Terneuzense bruggen over Westsluis…
Lees ook:Overlast werkzaamheden Schroebrug!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>