Bruggen opgeknapt!

schroebrug

MIDDELBURG – De Provincie Zeeland werkt vanaf 23 mei aan twee bruggen in het Kanaal door Walcheren. De hoofdrijbaan en het fietspad van de Schroebrug in Middelburg worden gereinigd, geschuurd en overgeschilderd. In dezelfde periode krijgt de Keersluisbrug in Vlissingen een opknapbeurt. De werkzaamheden brengen enige overlast met zich mee voor wegverkeer en scheepvaart.

Werkzaamheden Schroebrug

De werkzaamheden aan de Schroebrug vinden plaats van maandag 23 mei tot en met donderdag 16 juni 2016. Tijdens de opknapbeurt worden fietsers over één zijde van de brug geleid; voor auto’s geldt een wegversmalling. Schepen kunnen tijdelijk de brug niet passeren en moeten daarna rekening houden met beperkte bediening.

Werkzaamheden Keersluisbrug

Van maandag 23 mei tot en met vrijdag 3 juni 2016 wordt gewerkt aan de Keersluisbrug in Vlissingen. Het brugdek krijgt een nieuwe slijtlaag; ook het asfalt aan de landkant krijgt een opknapbeurt. Tijdens het werk wordt de hele brug afgesloten voor verkeer. Auto’s worden tijdens deze periode omgeleid over de Sloebrug; de omleiding wordt aangegeven met borden. Brommers, fietsers en voetgangers kunnen van 23 tot en met 28 mei 2016 gebruik maken van de verbinding bij de Binnenkeersluis, ten noorden van de Keersluisbrug. Schepen kunnen tijdelijk de brug niet passeren en moeten daarna rekening houden met beperkte bediening.

Aangepaste bediening bruggen tijdens werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden aan de Schroebrug en de Keersluisbrug kunnen schepen de bruggen in het Kanaal door Walcheren niet passeren of ondervinden ze hinder. Van maandag 23 mei om 7.15 uur tot zaterdag 28 mei om 12.20 uur worden de bruggen op het Kanaal door Walcheren niet bediend voor de scheepvaart.

Van maandag 30 mei tot en met donderdag 16 juni 2016 zijn er op maandag t/m donderdag reguliere brugopeningen van de Schroebrug tussen 16.12 uur en 7.42 uur. Daarnaast is er op deze dagen een brugopening om 12.12 uur. Op vrijdagen, zaterdagen en zondagen zijn er geen beperkingen. De bediening van de Keersluisbrug en de overige bruggen in het Kanaal door Walcheren wordt afgestemd op de bedieningstijden van de Schroebrug.

Lees ook:Werk Schroebrug niet af!
Lees ook:Provincie vervangt bedieningssysteem bruggen Kanaal door Walcheren!
Lees ook:Onderhoud Sloebrug!
Lees ook:Provincie Zeeland vervangt bedieningssysteem bruggen Kanaal door Walcheren!
Lees ook:Bruggen vandaag langer open voor Vlissingen Maritiem!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>