Burgemeester Bergmann: Rekening houden met Ramadan!

burgemeester harald bergmann

MIDDELBURG - De Middelburgse burgemeester Harald Bergmann wil geen overlast in zijn gemeente tijdens de komende Ramadan. ”

Volgende week begint weer de ramadan. Deze brief is bedoeld om u te wijzen op mijn manier van aanpak als er in de buurt van wijkcentrum het Palet, de brede school of elders in Middelburg overlast wordt veroorzaakt tijdens de ramadan.

Al meerdere jaren ervaren de omwonenden van het Palet overlast tijdens de ramadan. Deze overlast bestaat voornamelijk uit voetballen op het plein en de parkeerplaats in de nachtelijke uren. Verder is het een komen en gaan van auto’s en scooters in de nacht. Vaak ook voert een groep mannen op luide toon gesprekken bij het Palet in de nacht.

Er is op verschillende manieren geprobeerd deze overlast te stoppen. Uit meldingen van buurtbewoners tijdens de ramadan van 2015 blijkt dat dit niet het gewenste resultaat heeft gehad. Tijdens de ramadan van vorig jaar heb ik een brief overhandigd met een laatste waarschuwing en de aanwezigen gesommeerd per direct te stoppen met voetballen en/of het veroorzaken van geluidsoverlast op een andere manier in de omgeving van wijkcentrum het Palet.

Dit jaar zal de politie uitsluitend nog handhaven. Op grond van de APV van Middelburg zal iedereen die tijdens de ramadan onnodig overlast of hinder veroorzaakt worden bekeurd en weggestuurd. De hoogte van de bekeuring bedraagt € 140,-.

In voorkomende gevallen zult u worden verwezen naar de Turkse moskee en het naastgelegen voetbalveld aan Het Zwin in Middelburg. Dat is de plaats waar u zich tijdens de ramadan kunt ophouden, praten en voetballen.
Ik vertrouw er op dat u uw verantwoordelijkheid oppakt en dat de politie niet hoeft over te gaan tot het uitdelen van bekeuringen.”

Lees ook:Lastige zwerver!
Lees ook:Zeeuwse moslims mogen niet vrijen
Lees ook:PVV: Vlissings jongerencentrum ‘s nachts open voor Marokkaanse jeugd is te zot voor woorden!
Lees ook:Avondeditie Wijktijd Zuid!
Lees ook:Circusacts bij opening KinderResto!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>