Heiproefonderzoek Nieuwe Sluis!

heipaal

TERNEUZEN – De projectgroep Nieuwe Sluis Terneuzen van de VNSC voert van half juli tot half augustus op twee plaatsen op het sluizencomplex onderzoeken naar de ondergrond uit. Dit gebeurt met een hei-installatie en geeft overlast voor de omgeving. Speciaal voor omwonenden uit de binnenstad van Terneuzen en buurtschap Wulpenbek/de Knol houdt de VNSC daarom een informatieavond op dinsdag 28 juni.

De heiproefonderzoeken zijn op het parkeerterrein naast het gebouw van het Loodswezen (Zeevaartweg 23) en op de landtong van Rijkswaterstaat (Zeevaartweg 13).
Bij het heiproefonderzoek worden met een hei-installatie verschillende palen en damwanden in de grond geslagen. De projectgroep wil bekijken hoe de verschillende grondlagen reageren op de diverse materialen. Daarnaast wordt gekeken hoeveel overlast er tijdens het heien is voor de omgeving. Dit levert belangrijke informatie op voor de daadwerkelijke bouwfase van de Nieuwe Sluis waarin veel geheid moet worden.

Informatieavond
De informatieavond die de VNSC organiseert voor omwonenden is op 28 juni om 20.30 uur in het Portaal van Vlaanderen. Wilt u erbij zijn? Stuur dan een e-mail naar [email protected] om u aan te melden.
Bedrijven en bewoners op het sluizencomplex zijn door de VNSC, via een aparte brief, geïnformeerd en uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op dezelfde avond, maar op een eerder tijdstip.

Lees ook:Heiproefonderzoek Nieuwe Sluis!
Lees ook:Boringen rond sluizencomplex
Lees ook:Nieuwe sluis Terneuzen!
Lees ook:Nieuwe Sluis Terneuzen!
Lees ook:Start tervisielegging en inspraakprocedure Nieuwe Sluis Terneuzen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>