Zorgen over toename aanrijdingen met reeën!

gewonde ree

HULST - Het aantal aanrijdingen met reeën is de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen in de gemeente Hulst. Burgemeester Jan-Frans Mulder maakt zich daar zorgen over.

In Oost-Zeeuws-Vlaanderen zijn er steeds meer reeën. Het aantal is de laatste jaren behoorlijk gegroeid. Vooral in het natuurgebied bij het Groot Eiland is er sprake van een grote toename. Dit blijkt uit de tellingen die jaarlijks worden gedaan. In 2013 wezen deze tellingen uit dat er 112 reeën rondliepen in de gemeente Hulst. In 2015 bleek dit aantal behoorlijk gestegen. Toen werden 194 reeën geteld. Verwachting is dat het aantal zal blijven stijgen, omdat de reeën geen natuurlijke vijanden hebben in Oost-Zeeuws-Vlaanderen.

Reeën zijn prachtige dieren en het is een geweldige ervaring deze in levende lijve te kunnen aanschouwen in het buitengebied. Doch, het aantal berichten over (bijna) aanrijdingen neemt dusdanig toe, dat dit zorgen baart. De omvang van de dieren is dusdanig dat een aanrijding met een ree kan resulteren in ernstig lichamelijk letsel of erger. Daarbij kan een situatie waarbij wordt geprobeerd een ree te ontwijken, ook leiden tot een ernstig verkeersongeval.

Burgemeester Mulder is van mening dat verdere uitbreiding van het aantal reeën moet worden voorkomen en in voorkomende gevallen het aantal dieren moet worden ingeperkt. Dit alles om de verkeersveiligheid op de wegen in de gemeente Hulst zoveel mogelijk te garanderen. De zorgen over de situatie zijn overgebracht aan het provinciebestuur. Hen is gevraagd om mee te werken aan maatregelen die er toe leiden om het aantal reeën acceptabel te houden.

In haar reactie gaf het Provinciebestuur aan dat zij een en ander zullen meenemen in het Faunabeheerplan Zeeland, dat wordt opgesteld. Burgemeester Mulder vindt dat het plan en de actie die daaruit voortvloeien, niet te lang op zich mogen laten wachten. Hij spreekt de hoop uit dat zich in de tussentijd geen ernstig verkeersongeval voordoet.

 

Lees ook:Reactie burgemeester Mulder op mishandeling meisje!
Lees ook:Scherper toezicht evenementen!
Lees ook:Blunderende burgemeester Hulst: Niet wokken, wel mokken!
Lees ook:Terneuzen heeft begrip voor zorg over welzijn circusdieren!
Lees ook:Het voedselbos van Graauw!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>