Slechte Zeeuwse haring!

haring servet

MIDDELBURG – Diverse verkooppunten van Nieuwe haring in Zeeland scoren slecht. Dat blijkt uit de Haringtest 2016 van het Algemeen Dagblad (AD) die zaterdag is verschenen. De slechtse  Zeeuwse haring komt volgens de keurmeesters, van Vishandel Cor Bosman op de Middelburgse donderdagmarkt. Hij staat in de lijst op de 126ste plaats onder de kop ‘Onverkoopbaar’en moet het doen met kreten, zoals baggerharing, binnenkant bruin en cyclaam en zure lucht. Deze haring moet volgens het AD van de markt.

Zeevishandel Brassem, aan ‘t Groentje 4 in Domburg krijgt het predikaat ‘Zeer slecht’ en de haring wordt beschreven als vies ding en nare te vette hap. De 110e plaats in de top 144.

‘Slecht’ vinden de keurmeesters de haring van Urker Visspecialist de Snoekies, aan de Sint Adriaanstraat 17 in Goes. Te lang bij hoge temperaturen in de emmer is de boosdoener. En de verklaring waarom deze haring het slecht doet bij de keurmeesters. Ze spreken van een nare nasmaak. 94ste plaats.

Cash & Carry visbedrijf Toet, aan de Gildeweg 6 in Vlissingen moet het doen met een onvoldoende en een 83ste plaats. De eerste verschijnselen vann rans zouden al aanstaande zijn, stellen de testers.

Fish & Chips, aan de Middelburgse Markt 39 krijgt wel een voldoende en een 75ste plek in de lijst. Prima haring voor op een broodje, maar aan de binnenkant donkerrood en bruin. De beste door het AD geteste haring in het Zeeuwse.

 

 

Lees ook:AD test: Beste en slechtste Zeeuwse haring in Zeeuws-Vlaanderen
Lees ook:Zeeuwse nieuwe haring wint en verliest!
Lees ook:Magere haring verpest party’s!
Lees ook:AD HARINGTEST in Zeeland: 2 x bedorven, 1x voldoende & 1 x goed!
Lees ook:‘Pislucht aan haring van de Aldi!’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>