DELTA: onderhandelingen met FOX Sports!

fox sports 1

MIDDELBURG – “Naar aanleiding van de berichtgeving in de landelijke media over het toevoegen van FOX Sports 1 aan het basispakket TV willen we u graag informeren over deze ontwikkeling. DELTA heeft kennisgenomen van de uitspraak in het kort geding tussen KPN en FOX Sports., aldus een woordvoerder van Delta in Middelburg. “Wij nemen deze uitspraak in beraad en bepalen daarin onze positie.

Voor DELTA staat het belang van de klant voorop. Wij zijn van mening dat het voorstel van FOX Sport dit belang onvoldoende dient. Door de tv-aanbieders te verplichten de zender in het standaardpakket op te nemen, dwingen ze ons om al onze klanten daarvoor te laten betalen terwijl een beperkt percentage van onze klanten een abonnement heeft op FOX Sport.

Op dit moment hebben wij nog een overeenkomst met FOX Sports tot 1 augustus 2016. Voordat wij de overeenkomst met FOX Sports verlengen wachten we de uitspraak af van de ACM (Autoriteit Consument en Markt).

DELTA heeft, net als enkele andere aanbieders, een brief gestuurd aan de ACM en bezwaar aangetekend tegen de huidige gang van zaken. Wij vinden dat het voorstel van FOX zorgt voor ongelijkheid in concurrentiepositie van aanbieders: er ontstaat een situatie waarin er distributeurs zijn die nog een doorlopend contract hebben waarbij de situatie blijft zoals die nu is (FOX Sports als betaalpakket) en distributeurs die FOX verplicht moeten opnemen in het basispakket met een prijsverhoging tot gevolg. De ACM heeft aangegeven de voorwaarden van de uitzendrechten te gaan onderzoeken.

Het kan zijn dat FOX ons de opdracht geeft om de sportkanalen vanaf zondagnacht 31 juli om 24.00 uur niet meer door te geven. De ACM heeft FOX verzocht dit niet te doen, maar wanneer FOX hier toch voor kiest informeren wij onze klanten daarover zo spoedig mogelijk. Uiteraard zullen wij voor de klanten die dit betreft een tegemoetkoming aanbieden voor de periode dat zij geen gebruik kunnen maken van de FOX Sports kanalen.

We doen er op dit moment alles aan om de onderhandelingen tot een goed einde te brengen en zo te voorkomen dat voetballiefhebbers met een FOX sport pakket (betalende abonnees) de start van het nieuwe seizoen, volgende week vrijdag, moeten missen. Zodra er meer bekend is zullen we u uiteraard informeren.”

Lees ook:DELTA: Nog steeds onderhandelingen met FOX Sports!
Lees ook:Eredivisievoetbal blijft bij DELTA!
Lees ook:DELTA heeft goedkoopste voetbal-totaalpakket!
Lees ook:FOX Sports nog niet op zwart voor KPN-klanten! UPDATE
Lees ook:DELTA polst klanten over Fox Sports

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>