Oosterscheldeweek!

oosterschelde

KAPELLE – Nationaal Park Oosterschelde houdt van 3 tot en met 10 september de Oosterscheldeweek. Wat acht jaar geleden begon als een dag met een paar activiteiten, is uitgegroeid tot een volle week met meer dan zestig activiteiten op en rond de Oosterschelde.

Dit jaar start de Oosterscheldeweek in gemeente Kapelle, de gemeente waar het allemaal is begonnen. Mede dankzij de inzet van IVN, de Oosterscheldegemeenten, gastheren, ondernemers, terreinbeheerders en vrijwilligers belooft het een onvergetelijke week te worden!

De Oosterscheldeweek betrekt inwoners, recreanten, bedrijven, scholieren en toeristen bij de Oosterschelde. Tijdens de Oosterscheldeweek kan iedereen, van jong tot oud, kennismaken met belangrijke thema’s die in dit bijzondere gebied spelen. Het beleven van de Oosterschelde staat hierbij centraal.

De Oosterscheldeweek trapt op zaterdag 3 september af met een opening in de gemeente Kapelle, bij Gasterij Schoudee in Wemeldinge. De openingshandeling wordt verricht door gedeputeerde Carla Schönknecht van de Provincie Zeeland, burgemeester Anton Stapelkamp van de gemeente Kapelle en Nationaal Park voorzitter Siebe Kramer.

De hele week bruist het op en rond de Oosterschelde. Zo kun je tijdens de Oosterscheldeweek mee op zeehondensafari, survival of natuurvaartocht, maar ook kajakken, zeilen, strandjutten of sleepnetvissen. Ook op culinair gebied valt veel te beleven: volg een workshop koken met wieren, geniet van Zeeuwse zilte zaligheden of doe mee aan de proeverij van Zeeuwse oesters: voor ieder wat wils! De week start met een uniek wandelevenement in Wemeldinge, de NP Oosterschelde Wandeltocht, met drie mooie routes langs de Oosterschelde. Het complete programma met meer dan 60 belevingsactiviteiten is te vinden op www.np-oosterschelde.nl.

Lees ook:Oosterscheldeweek!
Lees ook:Ontdek Nationaal Park Oosterschelde
Lees ook:De Oosterscheldeweek!
Lees ook:Kapelle gastheer Oosterschelde week!
Lees ook:Oosterscheldeweek!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>