Dr. Janneke Wittekoek on tour op Dress Red Day!

harten

MIDDELBURG – Cardioloog dr. Janneke Wittekoek is donderdag op pad gegaan om vrouwen te helpen signalen van hart- en vaatziekten beter en sneller te leren herkennen.  “Als een vrouw haar risico’s kent, weet ze waar ze aan kan werken, klachten eerder herkennen en op tijd actie ondernemen.” Ze is onder andere te zien in Goedemorgen Nederland met haar nieuwe HEARTLIFE magazine en preventiekaart.
Volgens Wittekoek schreeuwen vrouwen om de juiste hulp bij het herkennen en aanpakken van hun gezondheid om hart- en vaatziekten. Dat blijkt uit de laatste resultaten van haar enquête Grip op Cholesterol en Libelle onderzoek. “Vrouwen wachten 2 jaar met een eerste bezoek aan de huisarts, terwijl ondertussen de risico’s groter worden op een hartinfarct of beroerte. Dat is veel te lang! Daarom is het belangrijk signalen op tijd te leren herkennen. Dat begint met je eigen getallen kennen, zoals cholesterolwaarden, gewicht, BMI, bloeddruk. Heb je je risicoprofiel in kaart, dan is de volgende stap goede hulp zoeken en je levensstijl aanpassen.” Met het HEARTLIFE magazine en de eerste preventiekaart voor vrouwen voorziet Wittekoek in de enorme behoefte aan goede medical infotainment. “Hoog tijd om in actie te komen. Want 80% van de hart- en vaatziekten valt te voorkomen,” aldus Wittekoek.
Over Dress Red Day
Op 29 september is het Dress Red Day. De Hartstichting roept die dag iedereen op iets roods te dragen om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen.
Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. Signalen dat er iets mis is met hart zijn bij vrouwen vaak minder duidelijk dan bij mannen. Ze worden daardoor sneller over het hoofd gezien of niet op tijd herkend. Hierdoor overlijden nog te veel vrouwen onverwacht.
HEARTLIFE magazine is gratis te bestellen bij Heartlife Klinieken, tel : 030 4100 201 of neem contact op via Facebook of twitter @DoctorJanneke.

Lees ook:Ladiesdiner Dress Red Day!
Lees ook:Hartstichting: eerder herkennen hart- en vaatziekten bij vrouwen redt levens!
Lees ook:Vrouwen Inner Wheel Goes in actie voor het VROUWENHART tijdens de Veerse Meer sloepenrace!
Lees ook:Kilometers in strijd tegen belangrijkste doodsoorzaak vrouwen!
Lees ook:Dag van de beroerte in ‘t Gasthuis!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>