Circus Sijm brengt blijdschap in de zorg!

circus sijm opgebouwd 7

VLISSINGEN – Het is woensdagochtend 5 oktober en op het parkeerterrein van WVO Zorg aan de Vlissingse Koudekerkseweg staan vandaag op de  plek waar meestal de auto’s van medewerkers en familieleden staan de tent van Circus Sijm, caravans en vrachtwagens. Het circus van directeur Alex Sijm verzorgt meerdere voorstellingen en zorgt voor blijdschap in de zorg…

circus sijm opgebouwd 6

Over het tijdelijke circusterrein loopt een oude man met zijn rollator nieuwsgierig naar het prachtige circusdorp te kijken. Hij krijgt een vriendelijke groet van een circusmedewerker die bezig is met de  voorbereidingen van de ophanden zijnde shows. Bij Ter Reede van  WVO Zorg ontwaken de bewoners en vinden het leuk en ook een beetje spannend dat ze naar de shows mogen. En bij het circus vinden ze het fijn dat ze de mensen plezierige momenten mogen bezorgen. Dan is het zover. Vanuit de tent klinkt stemmige circusmuziek. Bij de entree van de circustent melden zich de oudere gasten met hun begeleiders en krijgen allemaal een mooie plek rondom de circuspiste. Daar begint niet veel later de voorstelling. De ouderen genieten van de eerste tot de laatste minuut van het volwaardige circusprogramma vol hoogstandjes.

circus sijm opgebouwd 1

circus sijm opgebouwd 2circus sijm opgebouwd 3

circus sijm opgebouwd 4

circus sijm opgebouwd 5

Spontane gebeurtenis

Circus Sijm heeft ervaring met voorstellingen voor senioren. Toch is elke show weer een spontane gebeurtenis waar ze het publiek verrassen met leuke acts. Dankzij een unieke samenwerking met het Ouderenfonds is het mogelijk om voorstellingen te verzorgen bij verpleeghuizen, zoals in Vlissingen, woonprojecten, allerlei andere zorginstellingen en bij ouderen in de wijk. Sijm werkt ook samen met de Zonnebloem en Gouden Dagen.

Grandioos

Een van de ouderen in Vlissingen laat na afloop van de show weten: Grandioos. Wat een leuke voorstelling. Ik heb in tijden niet zo genoten! En dat is goed om te horen. Ook voor de circusmedewerkers die na afloop van de voorstellingen het circuscomplex  hebben afgebouwd en op weg zijn gegaan naar de volgende locatie.

Foto’s: MarcelvdVoort

Lees ook:Circus Sijm bij WVO Zorg Vlissingen!
Lees ook:Circus Sijm bouwt op in Vlissingen + Foto’S
Lees ook:Circus Sijm bij WVO Zorg in Vlissingen!
Lees ook:Circus Sijm vandaag bij Ter Reede!
Lees ook:A.u.b. stemmen op Circus Sijm!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>