Bloemen op bolwerken voor 800 jaar Middelburg!

middelburg 800

MIDDELBURG – Middelburg viert in 2017 800 jaar stadsrechten. Daarom is op vier plekken op de Middelburgse bolwerken het getal 800 uitgegraven. Per locatie gaan donderdag 3 november 2.500 bloembollen de grond in. Om 14.00 uur gaan de wethouders Simons en Dekker ieder op een plek aan de slag.

Wethouder Chris Simons plant bollen ter hoogte van de Seismolen. Hij krijgt hierbij hulp van bewoners uit de Griffioen, Klarenbeek en Nieuw Middelburg, de Stichting Middelburg 800 jaar en de molenaars.

Ter hoogte van Molen De Hoop is wethouder Chris Dekker aan het werk. Bewoners uit de Stromenwijk en ’t Zand en van de Scouting Lutemgroep helpen met het planten.

Ook op het Noordbolwerk en op het stukje bolwerk ter hoogte van de Veersesingel/Veerseweg gaan bollen de grond in.

Het jubileumjaar is volgend jaar, maar de bloembollen moeten natuurlijk in het najaar al de grond in om volgend voorjaar de bolwerken te kleuren. Het is een van de activiteiten in aanloop naar Middelburg 800 jaar. Het planten van bloembollen is een van de inzendingen geweest en opgepakt door de gemeente Middelburg.

Lees ook:Sint-Maartensdijk in de 15000 bloembolletjes gezet….
Lees ook:Boomfeestdag Middelburg!
Lees ook:Rittenburg: bijna 100 woningen verkocht!
Lees ook:Herfsttip (3): Nog snel de bloembollen erin
Lees ook:Nieuwe kunstgrasvelden!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>