Inspraak Parkeerbeleid!

parkeren stoep

VLISSINGEN – De gemeente Vlissingen actualiseert het parkeerbeleid. Van 2 januari tot en met 19 februari 2017 is inspraak mogelijk op het concept-parkeerbeleidsplan. Tijdens de inspraakperiode organiseert de gemeente tevens 2 inloopbijeenkomsten over dit onderwerp.

Het nieuwe parkeerbeleid moet beter aansluiten bij de woon- en werksituaties in Vlissingen, Oost-Souburg en Ritthem. Vlissingen kenmerkt zich door een goede bereikbaarheid; zowel voor fietsers, reizigers per openbaar vervoer als voor automobilisten. De gemeente zet hier nog verder op in, door een goed en duidelijk parkeerbeleid.

Knelpunten

In heel Vlissingen zijn er voor iedereen voldoende parkeervoorzieningen. Toch worden op specifieke locaties wel knelpunten ervaren of sluit de huidige parkeersituatie onvoldoende aan op de wensen van bewoners, bezoekers, ondernemers of studenten. Het nieuwe parkeerbeleid biedt de kaders voor het aanpakken van deze knelpunten.

Invoeren zomer- en winterparkeerbeleid

Parkeren moet ondersteunend zijn aan de activiteiten in de stad. Daarom kiest de gemeente voor een verschillend parkeerbeleid voor de zomerperiode (1/4 – 30/9) en de winterperiode (1/10 – 31/3).
De volgende beleidsmaatregelen worden voorgesteld:

  • Het parkeertarief in de wintermaanden verlagen naar € 1,50 per uur. Nu is het tarief € 2,- voor op straat en € 1,80 voor de parkeergarages;
  • In het Spuikomgebied het gehele jaar betaald parkeren tot 21.00 uur;
  • Betaald parkeren en vergunninghoudersparkeren in de zomermaanden ook op zondagen laten gelden;
  • Actualisatie van het parkeerverwijssysteem om bezoekers optimaal te verwijzen naar de parkeervoorzieningen in de stad.

De gemeente wil de wijzigingen als pilot voor een jaar invoeren. Daarna volgt een evaluatie.

Lees ook:Actualisatie Parkeerbeleid Vlissingen!
Lees ook:Parkeertijden centrum Middelburg wijzigen 1 januari!
Lees ook:Gratis parkeren Hulst
Lees ook:Gratis parkeren
Lees ook:1 april gratis parkeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>