Goes: Happy Chinees Nieuwjaar!

vuurwerk lucht

GOES – Voor Zeeuwse begrippen is het nieuwe jaar al flink aan de gang, toch heeft de gemeente Goes afgelopen zaterdag pas in Theater De Mythe een nieuwjaarsreceptie gehouden. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de opening van het Goese Aziejaar en het Chineze Nieuwjaar!

In plaats van de traditionele nieuwjaarsreceptie van de gemeente begin januari, nodigde het college van burgemeester en wethouders u uit voor de officiële start van themajaar Goes-Azië.

Het Chinees nieuwjaar is anders dan dat van ons. Op 28 januari 2017 wordt het jaar van de aap afgesloten en start het jaar van de haan. De datum van het Chinees nieuwjaar wordt door de maankalender bepaald. De tweede nieuwe maan na de zonnewende van 21 december is de datum van het Chinees Nieuwjaar. In totaal zijn er twaalf dieren die elkaar ieder jaar afwisselen. Niet alleen de acrobatische leeuwendans en de draken horen bij het Chinese Nieuwjaar. Het allerbelangrijkste is eten met familie. De kleur rood en het getal 8 zijn heel belangrijk. Op deuren kalenders en cadeauboxen zie je rode vlakken met daarin het Chinese karakter voor voorspoed. En dan was er natuurlijk het Chinese vuurwerk om het kwaad en ongeluk weg te jagen. De haan staat trouwens bekend om zijn organisatievermogen. Dat komt dus wel goed met het Aziëjaar.

Lees ook:Late nieuwjaarsreceptie om bijzondere reden!
Lees ook:En dat is de vierde keer! Weer overval op Zeeuws Chinees restaurant!
Lees ook:Nieuwjaarsreceptie Noord-Beveland!
Lees ook:Weer overval op Chinees restaurant: nu Vlissingen!
Lees ook:Op jacht naar Goese champagne!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>