Hulp voor Kapelle dementievriendelijk!

dement

KAPELLE – ‘Gemeente Kapelle dementievriendelijk’ zoekt vrijwilligers! Voor het ontwerpen van een logo, om mee te denken over praktische oplossingen voor dementerende én hun mantelzorgers, of mensen met verstand van domotica of GPS-systemen.

De werkgroep onder leiding van Cederhof gaat aan de slag met het project ‘Gemeente Kapelle Dementievriendelijk’. ‘Dementievriendelijk’ staat voor een gemeente die rekening houdt met dementerenden: de maatschappij past zich aan, niet de dementerenden. U kunt u aanpassen door bijvoorbeeld uw kennis over dementie te vergroten. Ook denken we aan winkeliers die door het opdoen van meer kennis rekening kunnen houden met dementerende klanten. We willen graag duidelijk herkenbare ‘veilige punten’ in de gemeente waar dementerenden terecht kunnen als ze hulp nodig hebben.

Mensen met dementie en kwetsbare ouderen blijven (vaak noodgedwongen) langer thuis wonen. De omgeving is hier niet altijd op ingericht, waardoor de dementerende naast de ziekte extra beperkingen ervaart of niet begrepen wordt door de omgeving. Mantelzorgers voelen zich vaak zwaar belast met de zorg en moeten vaker beslissingen nemen voor de oudere. ‘Gemeente Kapelle dementievriendelijk’ zou uitwerking kunnen geven aan het doel ouderen zo lang mogelijk thuis te laten wonen en onvrijwillige zorg tegen te gaan. Daarnaast is het gericht op preventie en veiligheid van ouderen en mensen met dementie in de gemeente Kapelle.

Doet u mee?

  • Bent u inwoner van de gemeente Kapelle en wilt u laten weten dat u achter dit project staat, like ons op facebook: https://www.facebook.com/dementievriendengemeentekapelle.
  • Wilt u actief mee praten over dit project? Meld u dan aan via [email protected].
  • Bent u een bedrijf, organisatie of vereniging en wilt u gaan voor “dementievriendelijk”, meld u via [email protected] aan voor een gratis training voor uw medewerkers!
  • Bent u inwoner en heeft u zelf een praktische oplossing die bijdraagt aan een dementievriendelijke gemeente, laat het ons weten! We hebben eventueel budget.
  • Heeft u technische kennis (denk aan domotica/ gps systemen), verstand van PR en het ontwerpen van een logo. We kunnen uw hulp goed gebruiken!
  • Bent u inwoner, vereniging of organisatie en wilt u meedoen door middel van een sponsor-actie voor onderzoek naar dementie. Neem contact met ons op!
  • Ook zoeken we inwoners met dementie of mantelzorgers van mensen met dementie die mee willen praten over de ideeën die worden aangedragen/ zelf aangeven wat nodig is voor u.

Lees ook:Kapelle dementievriendelijk!
Lees ook:AH Kapelle dementievriendelijk
Lees ook:Zorg Kapelle verandert!
Lees ook:Verras eens een mantelzorger!
Lees ook:Samenwerking SVRZ Ontmoetingscentrum en Stichting Trefpunt Axel!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>