Verkiezingen!

stemmen 2

HULST – De Tweede Kamer verkiezingen zijn woensdag 15 maart. Op die dag kiezen de kiesgerechtigden in ons land de leden van de Tweede Kamer. In totaal moeten 150 leden van de Tweede Kamer worden gekozen.

Stembureaus
Op 15 maart 2017 kan er in de gemeente Hulst in vijftien stembureaus worden gestemd. Dit zijn alle reguliere stembureaus, met uitzondering van het stembureau op Kloosterzande.

In Kloosterzande wordt het stembureau niet langer ingericht in Woonzorgcentrum Antonius. Bij dit woonzorgcentrum vinden verbouwingen en veranderingen plaats. De huidige en nieuwe situatie ter plaatse is niet meer geschikt voor het inrichten van een stembureau. Daarom wordt op de dag van de verkiezingen in Kloosterzande het stembureau ingericht in Dorpshuis Binnendéur aan de Pastoor Smuldersstraat 1.
Op de dag van de verkiezingen wordt in Kloosterzande de Zonnetrein ingezet. Die rijdt tussen Woonzorgcentrum Antonius en Dorpshuis Binnendéur.

Kiesgerechtigden
Bij de Tweede Kamer verkiezingen mag iedereen stemmen, die:

  • Niet is uitgesloten van het kiesrecht.
  • De Nederlandse nationaliteit heeft.
  • Op 30 januari 2017 de leeftijd van achttien jaar heeft.
  • U ontvangt van de gemeente alleen een stempas als u op 30 januari 2017 ingeschreven bent in de gemeentelijke basisadministratie van de gemeente Hulst.

De stempassen worden uiterlijk 1 maart 2017 bij alle kiesgerechtigden bezorgd. De kandidatenlijsten ontvangt u uiterlijk 10 maart 2017 thuis. Deze zijn ook terug te vinden op www.kiesraad.nl

Identificeren verplicht
Vergeet op 15 maart 2017 naast uw stempas – niet uw identiteitsbewijs mee te nemen (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs), want het is verplicht u te identificeren! Als u namens iemand anders gemachtigd bent om zijn/haar stem uit te brengen, moet u een kopie van het identiteitsbewijs van die betreffende persoon bij u hebben.

Informatie/vragen
Meer informatie over de verkiezingen klikt u hier.

Lees ook:Hulster gemeenteraadsverkiezingen
Lees ook:Gemeenteraadsverkiezingen
Lees ook:Stemmen!
Lees ook:Dagje inzetten voor de verkiezingen?
Lees ook:Verkiezingen Tweede Kamer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>